Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland

Hotel aan zee in Cornwall hotels boeken via GBL Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland Newquay in Cornwall Torquay in Devon, Engeland Lynton in Devon

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Kijkt u hieronder als u op zoek bent naar een hotel, herberg, bed and breakfast, vakantiehuis of appartement in het graafschap Devon. Dit is een groot graafschap met twee relatief ruige nationale parken en kustlijnen die overal anders zijn maar veelal zeer mooi met kliffen en kustpaden. Het grootste nationale park ligt in het hart van Devon terwijl Exmoor in het noorden ligt en daar vindt u tevens de hoogste kliffen van het land. In het zuiden ligt de Engelse Riviera met het grotere Torquay als epicentrum met rond kleinere badplaatsjes en kuststadjes. Verder westwaarts komt u in het pittoreske kustlandschap van South Devon waar u hogere prijzen kunt verwachten. Daar weer ten westen van ligt havenstad Plymouth. Het oosten - voorbij kathedraalstad Exeter - is de kust ook erg mooi want dat is de Jurassic Coast en van het deel dat in Devon ligt zijn de kliffen rood. Er zijn dus tal van verschillende typen plaatsen aan zee of het binnenland waar u kunt overnachten. Als u gebruik maakt van een desktop dan ziet u als het goed is ook twee interactieve kaarten hieronder: één laat bezienswaardigheden en dergelijke zien, de andere toont oa. hotels en huisjes in dit gebied. U kunt op de website ook info en accommodaties te vinden in tal van speciaal uitgelichte plaatsen waaronder steden, badplaatsen en dorpen in Zuidwest Engeland.

Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Kijkt u hieronder als u op zoek bent naar een hotel, herberg, bed and breakfast, vakantiehuis of appartement in het graafschap Cornwall. Het graafschap is de meest populaire zomerbestemming en dat heeft alles te maken met de mooie kusten, badplaatsjes, kustdorpjes, kliffen met kustpaden en zeker ook stranden. Het 'Zoutpad' (South West Coast Path) is er vrijwel overal te volgen. Er is qua kusten een duidelijk verschil tussen de Atantische noordkust en de zuidkust. De noordkust is meer open en er zijn grotere stranden terwijl de zuidkust meer beschut is, bosrijker en diep ingesneden riviermondingen heeft. Een diep ingesneden riviermonding vind je overigens ook aan de noordkust, bij het culinaire kuststadje Padstow. Het binnenland van het noorden van Cornwall rond de rotsachtige natuur van Bodmin Moor zal wat rustiger zijn dan de rest waar allerlei pittoreske bestemmingen zijn gesitueerd en waar het graafschap ook smal is waardoor je altijd in de buurt van de kust overnacht.Vier -en vijfsterrenhotels in Dartmoor en op Roseland

In het Dartmoor National Park kunt u overnachten in luxe als u wilt. In de noordelijke streek zijn namelijk een klein aantal zeer fraaie landgoedhotels waar u een verblijf in een ruig landschap kunt combineren met comfortabele overnachtingen. Dit gebied ligt in het hart van Devon en dus ook niet heel ver van de kust. Uiteraard zijn er aan de kust van zuidwest Engeland ook mooie hotels te vinden. De tweede bestemming hieronder is bijvoorbeeld zo'n streek. Het schiereiland Roseland is een relatief rustig kustgebied met kleinere plaatsen in Cornwall met aan de andere kant van de riviermonding van de Fal het mooie havenstadje Falmouth. Overnachten in goedkopere hotels behoort in deze regionen uiteraard ook tot de mogelijkheden.


Luxe hotel in het ruige Dartmoor National Park, Engeland
Luxe hotel aan de Fal Estuary, Engeland

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers