Overnachten in Oost Schotland

Hotel in Fife hotels boeken via GBL Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland St Andrews in Fife, Schotland Rivier de Tay in Perth, Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Fife

Fife bestaat voor een substantieel deel uit relatief vlak gebied al zijn er ook heuvels zoals in het Lomond Hills Regional Park waar u bijvoorbeeld kunt wandelen en ook het Falkland Palace kunt bezoeken dat hier vlakbij staat. Een mooie streek is East Neuk, een kustgebied waar de nodige mooie vissersdorpjes te zien zijn zoals Crail, St Monans en Anstruther. Het historische stadje St Andrews, beroemd vanwege het golf, ligt ook aan zee. U kunt ook een hotel of vakantiehuis verder landinwaarts boeken, bijvoorbeeld in de buurt van het regionale park of in de grotere stadjes Kirkcaldy en Dunfermline met zijn oude paleis en abdij. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Stadjes en dorpen in Fife, Angus en Perth & Kinross
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Angus

Het raadsgebied Angus ligt net ten noorden van Fife en heeft ook een mooie kustlijn met kleine stadjes zoals Montrose en Arbroath waar een belangrijke abdij staat. Hier werd de Declaration of Arbroath getekend. Aan de kust, of beter gezegd aan de zeemond van de Tay ligt ook de stad Dundee maar dat hoort niet bij het raadsgebied. Dat vormt een eigen bestuurlijke eenheid. U kunt uiteraard ook een hotel of vakantiehuis in het heuvelachtige binnenland van Angus boeken. Een grote trekpleister is het schitterende Glamis Castle dat in de typisch Schotse stijl gebouwd is, de zogenaamde Scottish Baronial architectuur. Dit is in de buurt van het stadje Forfar. Verder naar het noordwesten ligt de bergachtige natuur van het Cairngorms National Park.


Hotels en vakantiehuizen in Perth & Kinross

Dit raadsgebied, voorheen bekend als het graafschap Perthshire is een regio met prachtige heuvelachtige natuur. Zo zou u een hotel of vakantiehuis kunnen huren in of in de buurt van plaatsen als Pitlochry en Aberfeldy waarbij u de natuur kunt bewonderen van het Tay Forest Park, Killiecrankie, Glen Lyon en Loch Tummel. Of bekijk het mooie Blair Castle, wandel rond in het kleine stadje Dunkeld of bezoek de Dewar's World of Whisky. In het noorden, net boven Pitlochry, ligt het bergachtige Cairngorms National Park waar de meeste van Schotland's hoogste bergen te vinden zijn. De grootste plaats in het raadsgebied vindt u overigens meer naar het oosten. Dat is namelijk het stadje Perth waar vlakbij bijvoorbeeld ook het historisch belangrijke Scone Palace staat.


Vier -en vijfsterrenhotels bij de Tay en Tummel

Bij het Tay Forest Park - dus bij de rivieren Tay en Tummel - kunt u luxueus overnachten in en rond de mooie stadjes aldaar. Op de pagina hieronder worden een vijftal adressen uitgelicht in Highland Perthshire en wel in Pitlochry aan de Tummel en Dunkeld aan de Tay. Uiteraard kunt u in de omgeving ook overnachten in goedkopere hotels, pensions of b&b's.


Luxe hotel in het stadje Dunkeld, Schotland
vlak

Terug naar:

→ Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers