Overnachten in Zuidwest Schotland

Hotel in Ayrshire hotels boeken via GBL Het stadje Dumfries in Schotland Portpatrick in Dumfries and Galloway, Schotland De stad Ayr in Ayrshire, Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Ayrshire

Ayrshire is de naam van het historische graafschap dat tegenwoordig is opgedeeld in meerdere raadsgebieden. Het is voor Schotse begrippen niet dunbevolkt met als grootste stadjes Ayr en Kilmarnock. Vlakbij Ayr kunt u trouwens twee bekende bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het voormalige huis en museum van Robert Burns, 's lands meest beroemde dichter en ook het imposante aan de kust gesitueerde Culzean Castle. Als u een hotel aan zee wilt boeken dan kan dat en ook in enkele kustplaatsen zoals Girvan, Ardrossan en Largs. Vanaf deze kustlijn vertrekken tevens veerboten naar het kleine Isle of Great Cumbrae, het grotere Isle of Bute en het nog grotere (en bergachtige) Isle of Arran. Helemaal in het noorden ligt het Clyde Muirshiel Regional Park. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Stadjes en dorpen in Zuidwest Schotland
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Dumfries & Galloway

Dit is het grote raadsgebied in zuidwest Schotland dat grenst aan Engeland. Het is grotendeels heuvelachtig en deels zelfs bergachtig, bijvoorbeeld in de buurt van Moffat en ook vooral in het Galloway Forest Park. Het gebied is best dunbevolkt met enkele kleinere stadjes zoals Gretna, Dumfries en Stranraer. Naast het grote Forest Park zijn er overigens nog meer mooie natuurgebieden waar u een hotel of vakantiehuis kun boeken. Aan de zuidkust liggen verschillende beschermde kustgebieden als de Nith Estuary en de East Stewartry Coast. Ook de zuidwesthoek is de moeite waard. Daar vindt u de Mull of Galloway waar u kunt genieten van prachtige uitzichten en ook twee mooie tuinen waaronder de Logan Botanic Garden.Terug naar:

→ Zuidwest Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers