Bezoekerspassen voor Groot-Brittannië

Bodiam Castle in de High Weald Agatha Christie's Greenway House in Devon Stonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Pollok House in Glasgow, Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland St Paul's Cathedral in Londen Windsor Castle in Berkshire York Minster in Engeland

National Trust

Hieronder kunt u een aantal speciale passen vinden die u toegang verschaffen tot vele bezienswaardigheden in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. U kunt e-vouchers aanschaffen van deze passen. Die kunt u thuis betalen en uitprinten en tijdens u vakantie afhalen. Er zijn een aantal (erfgoed) locaties of centra in Groot-Brittannië waar u de voucher vervolgens kunt inwisselen voor een pas. Volg de links beneden voor meer info.


national trust pas in Engeland
→ Koop een National Trust Touring Pass

De National Trust Trouring Pass verschaft u toegang tot vele prachtige historische locaties in Engeland, Wales en Noord-Ierland waaronder vele historische huizen, tuinen, kastelen en mooie landgoederen. De organisatie beheert ook veel natuurgebieden maar daarvoor wordt geen entree gevraagd. De meeste attracties die NT onder haar hoede heeft zijn de fraaie landgoederen, goed onderhouden huizen, enkele kastelen en ook vrij veel tuinen. Deze pas is geschikt voor mensen die graag Engelse landhuizen en tuinen willen bezoeken. De oude kasteelruïnes en vervallen abdijen bijvoorbeeld behoren meestal tot de organisatie English Heritage. Als u een pas aanschaft dan heeft u die niet meteen in uw bezit. U print de voucher uit en levert die in bij één van de National Trust attracties. Dat kan lang niet overal maar op een beperkt aantal locaties per regio. Bekijkt u vooral de link, alles wordt helder uitgelegd. U kunt de bezoekerspas daar ook aanschaffen.

Het aantal NT attracties is werkelijk enorm dus als u binnen een relatief korte periode veel bezienswaardigheden wilt bezichtigen dan heeft u het geld er snel uit. Een klein aantal prachtige voorbeelden zijn Chartwell in Kent, Bodiam Castle in East Sussex, West Wycombe Park in Buckinghamshire, Greenway in Devon, Glendurgan Garden in Cornwall, Hidcote in Gloucestershire, Ickworth in Suffolk, Attingham Park in Shropshire, Hill Top in Cumbria (Lake District) en de Bodnant Garden in Noord Wales.


National Trust for Scotland

National Trust for Scotland pas in Schotland
→ Koop een National Trust for Scotland Discover Ticket

Met deze kaart krijgt u toegang tot een aantal mooie locaties in Schotland, zoals kastelen, landhuizen, tuinen maar ook een aantal prachtige natuurlijke landgoederen waar u kunt wandelen, waaronder in de bergachtige hooglanden van Schotland. De National Trust for Scotland is een aparte organisatie en deze pas is dus alleen geldig voor een aantal Schotse bezoekersattracties. De voucher kunt u inleveren bij elke mogelijke NTFS attractie. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Pollok House in Glasgow, Georgian House in Edinburgh, Falkland Palace in Fife, het Threave Estate in Dumfries & Galloway, Crarae Garden in Argyll & Bute, Crathes Castle in Aberdeenshire en de Inverewe Garden in de noordelijke Highlands.

English Heritage

english heritage pas in Engeland
→ Koop een English Heritage Overseas Visitor Pass

Deze verschaft u toegang tot vele mooie historische locaties in Engeland. Deze bestemmingen zijn vaak wat ouder dan die van de National Trust. English Heritage onderhoud veel oude abdijen, kastelen maar ook wel wat minder oude historische landhuizen. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn het wereldberoemde en prehistorische Stonehenge in Wiltshire, Apsley House in Londen, het voormalige buitenverblijf van Koningin Victoria Osborne House op het eiland Wight, Tintagel Castle in Cornwall, Housesteads Roman Fort in Northumberland gesitueerd bij Hadrian's Wall en Whitby Abbey in North Yorkshire.


Historic Scotland

historic Scotland pas in Schotland
→ Koop een Historic Scotland Explorer Pass

Deze organisatie is als het ware het equivalent van de Engelse organisatie English Heritage: het zijn vaak oudere bouwwerken dan die van de National Trust. Deze organisatie conserveert vooral oude kastelen waaronder ook enkele van 's lands meest beroemde historische bezoekersattracties als Edinburgh Castle en Stirling Castle). Verder ook abdijen of ruïnes daarvan. Andere voorbeelden van attracties zijn Glasgow Cathedral, Melrose Abbey in de Scottish Borders, Urquhart Castle aan Loch Ness in de Highlands en de Dallas Dhu Historic Distillery in Moray.

Scottish Heritage

Scottish Heritage pas in Schotland
→ Koop een Scottish Heritage Pass

Deze bezoekerspas voor Schotland is als het ware een combinatie van de laatste twee: u kunt er namelijk vele locaties (niet allemaal) van de National Trust for Scotland en Historic Environment Scotland mee bezoeken. U krijgt er ook een brochure bij met kaarten en aanbevelingen voor de routes die u kunt volgen om de locaties te bezoeken.

Cadw

Cadw pas in Wales
→ Koop een Cadw Visitor Explorer Pass

Dit is een bezoekerspas voor historische gebouwen in Wales en dan met name zeer oude kastelen die vaak deels tot ruïne vervallen zijn. Ook zijn er abdijruïnes en historische huizen te bezoeken. Met de pas kunt u bijvoorbeeld ook de imposante kastelen van Conwy en Caernarfon bekijken.London Pass

Londen pas in Engeland
→ Koop een London Pass - eVoucher

Met deze pas krijgt u toegang tot een flink aantal bezienswaardigheden in Londen, zoals musea, historische gebouwen maar bijvoorbeeld ook tot de beroemde Kew Gardens, de London Zoo en rondleidingen in voetbalstadions. Ook krijgt u bij enkele bezienswaardigheden gratis audiotours en gidsen. Ook Windsor Castle is inbegrepen.

York Pass

York pas in Engeland
→ Koop een York Pass

Deze pas geeft u toegang tot een flink aantal bezienswaardigheden in de mooie historische stad York waaronder ook de grote kathedraal en het Castle Museum maar ook tot attracties een eind buiten de stad. Dat zijn bijvoorbeeld Benningbrough Hall, het imposante Castle Howard en de North Yorkshire Moors Railway, een historische treinrit door het nationale park de North York Moors.
Terug naar Natuur & Erfgoed

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers