Abergavenny en Crickhowell in de Brecon Beacons

Abergavenny in Zuidoost Wales Abergavenny in Zuidoost Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales hotels boeken via GBLBlaenavon World Heritage Site in Wales Pontypool and Blaenavon Railway in Wales Het stadje Rhondda in Wales Brecon in Wales Het stadje Usk in Wales Wye Valley in Engeland en Wales Het stadje Hay-on-Wye in Wales Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales

Abergavenny is een klein stadje in zuidoost Wales, gesitueerd aan de rivier de Uske en in de schaduw van de berg Sugar Loaf. Het heeft ongeveer 14 duizend inwoners en ligt pal aan de oostelijke rand van het heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Het oude marktstadje kent een geschiedenis die minimaal teruggaat tot de Romeinse Tijd toen hier het fort Gobannium stond. Daar is niets meer van te zien, wel zijn er nog overbijfselen van een middeleeuws kasteel te zien. De nog wat beter bewaarde middeleeuwse kastelen staan in het gebied ten oosten van het stadje. Mooie gebieden in deze streek zijn de Black Mountains, Usk Valley en het gebied rond de berg Sugarloaf. Daarnaast ligt het mooie rivierlandschap van de Wye Valley niet veel meer dan 20 kilometer ten oosten van hier. In het stadje zelf kunt u het museum bezoeken, dat te vinden is bij de kasteelruïne.

Het dorp Crickhowell heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt zo'n 9 kilometer wel in het nationale park. Naast de mooie natuur kunt u in de omgeving van Abergavenny en Crickhowell ook een aantal historische bezienswaardigheden bekijken, namelijk White Castle, het industriële werelderfgoed van Blaenavon en iets verder Raglan Castle. Wat verder weg is nog meer industrieël erfgoed te bekijken. Het Rhondda Heritage Park is een openlucht -en ondergronds museum in de gelijknamige vallei waar ooit zowat de beste steenkool werd gevonden. Daar stond dit gebied pal ten zuiden van het huidige Bannau Brycheiniog National Park (nieuwe naam voor de Brecon Beacons) bekend om. Het groeide aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw uit tot één van grootste steenkoolgebieden ter wereld. Ook een eindje verder weg vindt u bijvoorbeeld ook het stadje Chepstow met haar oude kasteel en het Engelse Hereford met haar mooie houten gebouwen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen rondom Abergavenny

Natuurlijk zijn er goede wandelmogelijkheden in het Brecon Beacons National Park. In de buurt van Abergavenny kunt u bijvoorbeeld heuvelop wandelen naar Sugarloaf Mountain en Skirrid Fawr of een wandeling maken op het mooie landgoed rond Clytha Castle.

➦ Meer info: Naar Sugarloaf Mountain | naar Skirrid Fawr | op het Clytha Estate


Pub walk: Ysgyrryd Fawr en The Skirrid Inn (62)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier vlakbij aan de rand van de Black Mountains kunt u een route van 13 km wandelen die u over de Ysgyrryd Fawr brengt, oftwel de Holy Mountain (de heilige berg) Onderweg kun je halt houden in de 12 eeuwse pub de Skirrid Inn, gesitueerd in het dorpje Llanvihangel Crucorney. Er is daarnaast pal naast Crickhowell een route van 16 km te lopen die je naar de heuvel/berg Sugar Loaf brengt. Onderweg kun je in Llangenny aanschuiven in de Dragons Head. In de gids is dat route nummer 63.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers