Looe aan de zuidkust van Cornwall - Zuidwest Engeland

Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland hotels boeken via GBLTalland Bay in Cornwall Talland in Cornwall Vissersdorpje Polperro in Cornwall Seaton in Cornwall Fowey in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Bodmin Moor in Cornwall

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe badplaats Looe in Cornwall, Engeland

Looe is klein stadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 5 duizend inwoners en is een paar jaar terug nog uitgeroepen tot beste kustbestemming van Groot-Brittannië. Het is een vissersdorp met een haventje maar heeft ook een zandstrand. Looe wordt in tweeën gespleten door de gelijknamige rivier en heeft een licht geaccidenteerde kust. Het heeft een klein museum, namelijk het Old Guildhall Museum & Gaol en vlakbij de Monkey Sanctuary waar u apen, vleermuizen en tuinen kunt bewonderen.

Maar de grote trekpleister is het prachtige kustlandschap van zuidoost Cornwall. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld Talland Bay en iets verder weg Whitsand Bay, de Fowey Estuary en het schiereiland Rame Head met haar leuke kleine dorpjes Kingsand en Cawsand. Verder landinwaarts is overigens ook mooie natuur te bewonderen, namelijk van de Golitha Falls (bosrijke vallei met watervallen en steile oevers) en het kale landschap van Bodmin Moor. Maar als u de stad in wilt dan kan dat ook want Plymouth ligt niet heel ver ten oosten van het dorp. Historische locaties zijn er ook in de regio. Denk aan Lanhydrock House en Restormel Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Looe.


Wandelen in Looe

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een mooie meerdaagse wandelroute. Daarnaast zijn er vanuit en rondom Looe verschillende mooie wandelingen te maken zoals langs Whitsand Bay, Talland Bay, Lantic Bay en naar het fraaie dorpje Polperro. Als u in deze streek graag twee aaneengesloten etappes loopt van het kustpad dan is dat ook mogelijk. U kunt daarvoor een Vakantieplan op Maat aanvragen waarbij ik de planning voor mijn rekening neem. Het reisidee ziet u hieronder staan:

Meer info: South West Coast Path | Looe - Polperro (verslag) | Routes rond Lantic Bay


Dorpje in Engeland
GB
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers