Kathedraalstad Norwich in Norfolk - Engeland

Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich in Norfolk, Engeland Markt in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Elm Hill in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Pulls Ferry in de stad Norwich, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland hotels boeken via GBLBroads National Park in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland Great Yarmouth in Norfolk, Engeland Somerleyton Hall in Suffolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe stad Norwich in Norfolk, Engeland

Norwich is de best bewaard gebleven Middeleeuwse stad van Engeland. Het ligt in het oosten van het land, in Norfolk en u kunt er een aantal historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo vindt u hier de prachtige kathedraal, het Norwich Castle Museum, het Bridewell Museum en nog twee andere historische middeleeuwse gebouwen genaamd Stranger's Hall en Dragon Hall. De beroemdste straat in de stad is ongetwijfeld Elm Hill waar verschillende 16e eeuwse gebouwen staan, een uitstekend voorbeeld van de Tudor architectuur. Het is niet verwonderlijk dat de beste bewaarde Engelse straat uit deze periode hier gesitueerd is omdat dit toen na de hoofdstad de belangrijkste plaats was. Men was hier qua handel ook meer gericht op noordwest Europa dan op de rest van Engeland. In de 16e eeuw kwamen er vele protestante vluchtelingen naar de stad om te werken in de textielindustrie. Vandaag de dag zijn er nog vele mensen met een (Zuid) Nederlandse of Vlaamse achternaam. Overigens was dit gebied in de Middeleeuwen en het daarop volgende Tudor tijdperk - East Anglia - het rijkste deel van Engeland.

Om vroeger de kathedraal te kunnen bouwen heeft men een kanaal aangelegd om de stenen te kunnen aanvoeren vanaf de rivieren Wensum en Yare. Dat kanaal is er niet meer maar de 15e eeuwse waterpoort wel, dat is Pulls Ferry. De Dragon Hall is relatief recent omgevormd tot het 'National Centre for Writing'. Daardoor is het niet meer dagelijks te bezoeken. Het gebouw is elke eerste en derde maandagmiddag van de maand geopend voor mensen die mee willen met een rondleiding. Norwich is een populaire winkelstad en kunt u op het vrij grote marktplein één van de oudste en grootste markten van Engeland bezoeken. De stad ligt tevens net ten westen van het waterrijke Broads National Park waar vele mensen gaan varen maar waar u ook prima kunt wandelen in de natuur. Als u van de zee houdt dan kunt u ook een uitstapje maken naar de badplaatsen Great Yarmouth in het oosten en Cromer in het noorden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartmenten in Norwich. U kunt daarvoor ook de handige interactieve kaart hieronder gebruiken.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers