Kathedraalstad Norwich in Norfolk - Engeland

Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich in Norfolk, Engeland Markt in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Elm Hill in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Pulls Ferry in de stad Norwich, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland hotel boeken via GBL Broads National Park in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland Great Yarmouth in Norfolk, Engeland Somerleyton Hall in Suffolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Norwich in Norfolk, Engeland

Norwich is de best bewaard gebleven Middeleeuwse stad van Engeland. Het ligt in het oosten van het land, in Norfolk en u kunt er een aantal historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo vindt u hier de prachtige kathedraal, het Norwich Castle Museum, het Bridewell Museum en nog twee andere historische middeleeuwse gebouwen genaamd Stranger's Hall en Dragon Hall. De beroemdste straat in de stad is ongetwijfeld Elm Hill waar verschillende 16e eeuwse gebouwen staan, een uitstekend voorbeeld van de Tudor architectuur. Het is niet verwonderlijk dat de beste bewaarde Engelse straat uit deze periode hier gesitueerd is omdat dit toen na de hoofdstad de belangrijkste plaats was. Men was hier qua handel ook meer gericht op noordwest Europa dan op de rest van Engeland. In de 16e eeuw kwamen er vele protestante vluchtelingen naar de stad om te werken in de textielindustrie. Vandaag de dag zijn er nog vele mensen met een (Zuid) Nederlandse of Vlaamse achternaam. Overigens was dit gebied in de Middeleeuwen en het daarop volgende Tudor tijdperk - East Anglia - het rijkste deel van Engeland.

Om vroeger de kathedraal te kunnen bouwen heeft men een kanaal aangelegd om de stenen te kunnen aanvoeren vanaf de rivieren Wensum en Yare. Dat kanaal is er niet meer maar de 15e eeuwse waterpoort wel, dat is Pulls Ferry. De Dragon Hall is relatief recent omgevormd tot het 'National Centre for Writing'. Daardoor is het niet meer dagelijks te bezoeken. Het gebouw is elke eerste en derde maandagmiddag van de maand geopend voor mensen die mee willen met een rondleiding. Norwich is een populaire winkelstad en kunt u op het vrij grote marktplein één van de oudste en grootste markten van Engeland bezoeken. De stad ligt tevens net ten westen van het waterrijke Broads National Park waar vele mensen gaan varen maar waar u ook prima kunt wandelen in de natuur. Als u van de zee houdt dan kunt u ook een uitstapje maken naar de badplaatsen Great Yarmouth in het oosten en Cromer in het noorden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartmenten in Norwich. U kunt daarvoor ook de handige interactieve kaart hieronder gebruiken.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Norwich

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Norwich te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Norwich duurt daarna nog minimaal 1 uur 45 minuten. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Vlakbij de stad ligt een luchthaven waar u met het vliegtuig heen kunt maar een andere mogelijkheid is vliegen op Stansted Airport. Vanuit de stad kunt u met de trein onder andere naar de kustplaatsen Cromer, Sheringham en Great Yarmouth reizen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers