Sheringham en de North Norfolk Railway in Engeland

Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland hotel boeken via GBL Norfolk Coast Path in Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Blakeney in Norfolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kliffen van Sheringham in Norfolk, Engeland

Sheringham is een kleine badplaats in het oosten van Engeland met ongeveer 7 duizend inwoners. Het wordt omringd door de Norfolk Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een zeer fraai en beschermd kustgebied. Verder naar het westen liggen kwelders en een waddengebied, hier rondom het stadje vindt u de hoogste kliffen in de regio. De badplaats heeft een museum, uiteraard een strand en ook ligt het op enkele kilometers van het zeer mooie Sheringham Park, een park met bos, parklandschap, paden met rhododendrons en azaleas en ook uitzichten naar de zee. Het heeft ook een tentoonstellingsruimte en een tearoom maar u hoeft geen entree voor het park te betalen. Vanaf het kustpad kunt u er ook naartoe wandelen.

Een andere attractie is de North Norfolk Railway, een toeristische spoorlijn met historische treinen (stoom en diesel). Deze treinen rijden naar het stadje Holt. De plaatsen hebben ook mooie oude stationnetjes. Niet ver weg liggen ook de badplaats Cromer met haar pier en verschillende natuurreservaten zoals die van Blakeney. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sheringham. Langs deze hele kustlijn kunt u overigens ook het kustpad volgen, een eenvoudig en bewegwijzerde wandelroute. In het verslag hieronder kunt u daarover lezen.

Reiswandelverslag Norfolk (dagen 9 t/m 12)

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Sheringham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Sheringham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Sheringham duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het kuststadje heeft ook een treinstation dat het einde van de lijn markeert. Het andere uiteinde is de stad Norwich. U kunt aan de Norfolk Coast tevens gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers