Tarbert in Argyll & Bute - West Schotland

Het stadje Tarbert aan Loch Fyne in Argyll and Bute Het kuststadje Tarbert in West Schotland Tarbert Castle in Argyll and Bute, Schotland hotel boeken via GBL Loch Fyne in Schotland Het kustdorpje Crinan in Schotland Cairnbaan en het Crinan Canal in Schotland Inveraray Castle in Schotland Het dorpje Campbeltown op Kintyre in Schotland Whiskystokerij op Islay, Schotland Kyles of Bute in West Schotland Isle of Arran in West Schotland Rondreis door de Westelijke Hooglanden en Argyll

Informatie, hotels en huisjesHet kustdorp Tarbert in Argyll and Bute, Schotland

Tarbert is een klein kustdorp in het raadsgebied Argyll & Bute, één van de westelijke regionen van Schotland. Het oude van oorsprong vissersdorp heeft minder dan 1500 inwoners en bevindt zich op een smal stukje land, daar waar het langwerpige schiereiland Kintyre zo ongeveer begint. De natuurlijke haven van deze plaats ligt aan Loch Fyne, een langwerpig zeemeer. Slechts enkele kilometers meer naar het zuidwesten ligt West Loch Tarbert. Daar ligt tevens het gehucht Kennacraig waar u de veerboot kunt pakken naar het eiland Islay, bekend om haar vele whiskystokerijen. Ook is er een dienst naar het veel kleinere Colonsay. In Tarbert zelf kunt u overigens de veerboot nemen naar Portavadie op het schiereiland Cowal. Dat is redelijk dichtbij het fraaie kustlandschap van de Kyles of Bute en ook het eiland Bute. Niet heel ver ten zuiden van het dorp in Cloanaig kunt u de veerboot nemen naar Lochranza op het bergachtige eiland Arran.

In de regio zijn ook enkele historische bezienswaardigheden, veelal uit een ver verleden. In het kustplaatsje zelf ziet u de ruïne van Tarbert Castle maar wat verder weg Skipness Castle, Castle Sween en de prehistorische locaties van Kilmartin Glen waaronder het Dunadd Hill Fort, de kroningsplaatsen van de koningen van Dalriada. Het mooie Inveraray Castle staat nog wat verder weg. Campbeltown is een kustplaats in het zuiden van Kintyre. Het Crinan Canal ligt ook redelijk in de buurt. Dat is een meer dan 15 km lang kanaal met sluizen en bruggen. Kijkt u rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in het dorp en omgeving.


Wandelen in Tarbert

Het landschap in dit deel van Argyll & Bute is niet echt bergachtig maar wel veelal behoorlijk heuvelachtig. Ook vindt u hier de nodige geaccidenteerde kustgebieden. Kijkt u hier voor een aantal routes in deze streken.

Meer info: Routes in Tarbert en op Kintyre


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
instructies voor het boeken
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland GB


Enkele bestemmingen in de buurt

Crinan Isle of Bute Isle of Jura

Reis plannen naar Tarbert

Er zijn verschillende manieren om naar Tarbert te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Argyll en de Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Inner Hebrides