Wells-next-the-Sea aan de kust van Norfolk

Kuststadje Wells-next-the-Sea in Norfolk Strandhuisjes aan het strand in Wells-next-the-Sea, Engeland Straatje in het stadje Wells-next-the-Sea, Norfolk Holkham Hall in Norfolk, Engeland hotel boeken via GBL Stiffkey aan de Norfolk Coast Path in Engeland Het dorp Blakeney in Norfolk, Engeland Blakeney Point in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Sandringham Estate in Norfolk, Engeland Lavendelvelden in Norfolk, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje in Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland

Wells-next-the-Sea is een kleine havenplaats en kuststadje in het noorden van het graafschap Norfolk en het is onderdeel van de Norfolk Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een prachtige natuurlijke kustlijn met zoutmoerassen, zandbanken en een eind naar het oosten ook kliffen. Het land rondom deze plaats is vlak en u vindt er ook een enorm groot strand, althans een km of 1,5 ten noorden van hier. Dat is naar verluid één van de beste stranden in de regio, heeft fraaie strandhutten en wordt geflankeerd door duinen. Dat strand gaat over in Holkham Beach, daarover dadelijk meer. Het punt is namelijk dat deze plaats voeger aan zee lag maar later door het aangroeien van de kust er steeds verder vandaan is komen liggen. Wells-next-the-Sea bevindt zich ook op loopafstand van één van de meest imposante landgoederen in de regio en dat is Holkham Hall, gesitueerd in het gelijknamige dorpje. Naast het statige huis heeft het ook tuinen, een groot parklandschap met wilde herten, een meer waar u een boot of kano kunt huren en ook nog eens een groot natuurreservaat. Het Holkham Nature Reserve is een landschap bestaande uit zoutmoerassen maar ook duinen, bos en akkerland. Bij Holham Gap ligt tevens een mooi strand.

Langs de Norfolk Coast zijn nog meer van dergelijke natuurreservaten. In de buurt zijn dat die van Scolt Head, Blakeney en het Brancaster Estate. In de omgeving zijn meer kustdorpjes zoals het kleine Stiffkey, Blakeney, Cley-next-the-Sea met zijn karakteristieke windmolen en verderop Sheringham en Cromer met zijn fraaie pier. Dicht in de buurt maar dan landinwaarts vindt u Burnham Market. In de weide omtrek zijn ook prachtige bezienswaardigheden van historische aard. Denk aan de de landgoederen Houghton Hall, Sandringham en de mooie spoorlijn van de North Norfolk Railway tussen Sheringham en Holt. Er zijn diensten met een diesel -en stoomtrein. Vlakbij Heecham kunt u mooie lavendelvelden bezichtigen, althans in de zomermaanden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Wells-next-the-Sea.


Wandelen langs de Norfolk coast

Wells-next-the-Sea is gesitueerd aan het bewegwijzerde Norfolk Coast Path zodat u kustpaden kunt volgen in beide richtingen. Het busvervoer is hier tevens prima geregeld. Er rijden bussen zeer regelmatig beide kanten op. Dit stadje is namelijk de plek waar de diensten van oost en west samenkomen. Hieronder vindt u een flinke wandeling over het kustpad in oostelijke richting naar het kleine Salthouse. Die route trekt langs Stiffkey en door Blakeney en Cley-next-the-Sea.

Meer info: Wandelroute van Wells-next-the-Sea naar Salthouse


Pub walk: Brancaster Estate en The Jolly Sailors (47)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan op en rond het Brancaster Estate hier aan de Norfolk Coast kunt u een route lopen van 7 km. Onderweg kun je halt houden in de van oorsprong 18e eeuwse pub de Jolly Sailors in Brancaster Staithe.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Wells-next-the-Sea

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wells in Norfolk te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Wells-next-the-Sea duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Er is geen treinverkeer in het dorpje maar u kunt aan de Norfolk Coast wel gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers