Het stadje Wymondham in Norfolk - Engeland

Wymondham Abbey in Norfolk, Engeland Straatje in Wymondham, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland hotel boeken via GBL Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Oxburgh Hall in Norfolk, Engeland Broads National Park in Norfolk, Engeland St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Ickworth in Suffolk Norfolk Coast Path in Engeland Bressingham Gardens in Norfolk, Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Wymondham in Norfolk, Engeland

Wymondham is een stadje in het binnenland van het graafschap Norfolk, oost Engeland. Het telt ongeveer 15 duizend inwoners en heeft verschillende in het oog springende locaties. In het centrum ziet u het 17e eeuwse houten Market Cross en ook The Bridewell. Dat was vroeger de locatie van de gevangenis, de rechtbank en het politiebureau. Nu wordt hier het Heritage Centre gehuisvest, het lokale museum. Een zeer mooi en oud gebouw is Wymondham Abbey dat haar oorsprong kent in de 12e eeuw maar dat in latere tijden is gerenoveerd. Dat is op zich geen bezoekersattractie in die zin dat je het als betalende toerist kunt bezichtigen. Wymondham Abbey is ook de naam van een treinstation en dat is geen halte aan een gewone spoorlijn. Het is het eind of beginpunt van de Mid-Norfolk Railway, een historische lijn die je door het hart van het graafschap doet reizen. Dat kan per oude diesel of stoomtrein.

In de weide omtrek is ook van alles te zien. Vroeger behoorde deze hele regio tot het vroegere graafschap East Anglia en dat was in de middeleeuwen het meest welvarende gebied van Engeland. Er is nog veel te zien uit die periode. Zo ligt Norwich vlakbij, de stad met het meest in tact gebleven middeleeuwse stadshart waaronder de imposante kathedraal. Ook zijn er tal van kerken uit 'dark ages' te vinden, meer dan waar ook in het land. Over de grens in het graafschap Suffolk vindt u ook mooie plaatsen, met name de kleine stad Bury St Edmunds en het veel kleinere Lavenham met haar houten vakwerkhuizen. Rondom die plaatsen zijn ook verschillende fraaie landgoederen om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Ickworth. Ook zou u de mooie Bressingham Gardens kunnen bezichtigen nabij Diss. Natuur is er ook in dit deel van Engeland. Zo zit u hier relatief in de buurt van zowel het waterrijke Broads National Park, het Thetford Forest Park, de Norfolk Coast en ook de Suffolk Coast & Heaths. De eerste twee gebieden liggen op ongeveer een uur rijden en de laatste twee daarboven.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Wymondham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wymondham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Wymondham duurt daarna nog minimaal 1 uur 45 minuten. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Reken daarna nog wel een autorit van 3,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het stadje heeft twee treinstations, één station op het 'gewone' spoorwegnetwerk tussen Norwich en Thetford en één langs de historische spoorlijn van de Mid-Norfolk Railway. Het is mogelijk om met de gewone trein met één keer overstappen in Norwich op London Kings Cross te komen. Vanaf Kings Cross kunt u lopend naar St Pancras International waar de Eurostar vertrekt naar België en Nederland.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers