Vind uw vakantiebestemming in Shropshire en Herefordshire

Hotel op in een stadje van Shropshire hotels boeken via GBL De kerk in Shrewsbury, Shropshire Ironbridge Gorge in Shropshire Hereford in Herefordshire Het stadje Hay-on-Wye in Wales

Hotels en vakantiehuizen in Shropshire

Dit graafschap is misschien wat minder bekend bij de vakantieganger maar ook hier vindt u mooie gebieden, steden en stadjes. In het oosten ligt de stad Telford, onderdeel van het verstedelijkte gebied rondom Birmingham. Daar vlakbij ligt echter de mooie Ironbridge Gorge, het werelderfgoedgebied -en dorp. De hoofdstad van het graafschap is het historische Shrewsbury. Er is ook een groot heuvelachtig gebied, namelijk de Shropshire Hills. Als u van de natuur en van wandelen houdt, dan zou u hier een hotel of vakantiehuis kunnen boeken. Hier vindt u ook Church Stretton, het dorp waar ook de Carding Mill Valley gesitueerd is. Het mooie Ludlow met haar kasteel ligt ook de omgeving, net als Much Wenlock dat in het vlakkere deel van het gebied te vinden is. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden, stadjes en dorpen in Shropshire en Herefordshire
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Herefordshire

Dit is een relatief dunbevolkt graafschap met als grootste plaats de kleine historische stad Hereford. Voorbeelden van andere kleinere stadjes zijn Leominster en Ledbury dat in de Malvern Hills ligt. Dit heuvelgebied ligt op de grens met Worcestershire en is geschikt voor wandelaars. Daar kunt u bijvoorbeeld ook Eastnor Castle bezoeken. Er is echter nog meer natuur, en wel in het zuiden van het graafschap, pal ten zuiden van Hereford. Daar zou u een hotel of vakantiehuis in de Wye Valley kunnen boeken, een mooi heuvelachtig rivierlandschap dat zich uitstrekt tot in Wales. Dit grenst aan het grote Forest of Dean waar enkele van 's lands oudste bossen te vinden zijn. Niet ver van hier is ook veel heuvelachtigere Brecon Beacons National Park gesitueerd, in Wales.Terug naar:

→ Shropshire & Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers