Vakantie in Greater London

Richmond upon Thames in Londen, Engeland

Op vakantie in het dynamische maar ook groene Londen

Londen is de grote metropool van het Verenigd Koninkrijk en heeft een keur aan bezienswaardigheden in de vorm van historische gebouwen en musea. Een groot deel van de stad is gebouwd rondom de rivier de Theems waaronder Westminster in het centrum, het oude hart van de Londense City, Greenwich meer naar het oosten en het groenere Richmond helemaal in het westen. Andere wijken zijn ook de moeite waard zoals Kensington vlakbij het grote Hyde Park. Bezichtig de beroemde bezoekersattracties als Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, het British Museum, de National Gallery en de enorm grote Kew Gardens.

De stad staat niet alleen bekend om haar vele bezienswaardigheden maar ook om haar groene karakter. Wandel door de grote parken verspreid over Londen of over de vele kilometers aan wandelpaden langs de rivier de Theems. Winkels zijn er uiteraard in overvloed, denk bijvoorbeeld aan het beroemde en behoorlijk exclusieve warenhuis Harrods. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b of appartement in Londen. Op de volgende tabbladen vindt u onder andere informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de stad kunt reizen.


Parlement in Londen
Hotel in Engeland


Een reisplan voor Londen op maat

Ziet u door de bomen het bos niet meer vanwege alle keuzemogelijkheden qua accommodaties, reismogelijkheden en te bezoeken locaties en stadsdelen? Dan kunt u ook gerust een plan op maat aanvragen. Dat geldt ook als uw verblijf in Londen slechts onderdeel uitmaakt van de gehele vakantie, of het nu een autorondreis of treinrondreis is. Kijk vooral hieronder verder:Bekijk specifieke bestemmingen in de stad

Met trein, vliegtuig of boot naar Londen

Er zijn tal van manieren om naar Londen te reizen. Natuurlijk kunt u de stad opnemen in een autorondreis en dus met de auto gaan. Dan is een logische optie een overtocht naar Dover in Kent maar ook naar Harwich in Essex. Gaat u met het openbaar vervoer? Dan zou u de trein kunnen nemen van Brussel naar Londen. In Nederland dient u dan eerst de trein van Amsterdam of Rotterdam naar Brussel te pakken. Vanuit de haven van Harwich kunt u trouwens direct met de trein naar Londen reizen. Daarnaast kunt u tevens kiezen voor een reis per vliegtuig. Denk aan het City Airport, Heathrow Airport maar ook een vlucht naar de luchthavens van Gatwick, Stansted en Luton behoren tot de mogelijkheden. Het zal afhangen van uw budget en de specifieke bestemming in de hoofdstad van Engeland. Om in Londen zelf van a naar b te gaan kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de trein en bus maar bovenal de underground (metro). Er zijn verschillende lijnen die zeer frequent langs allerlei stations rijden. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.

Meer info: London Visitor Oyster Card

Meer info: Uw reis plannen door Londen


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers