Wandelen en andere outdoor activiteiten in Groot-Brittannië

Wandelaar in Engeland

Wandelroutes, wandelkaarten, gidsen en apps

Wandelen in Groot-Brittannië is een absolute aanrader omdat het land daar echt op ingericht is. Er zijn ook meerdaagse wandelroutes waarvan er een aantal de status van National Trail hebben. Dat betekent dat de route volledig bewegwijzerd is en ook dat er wandelgidsen en kaarten van te koop zijn. Denk bijvoorbeeld aan het enorm lange South West Coast Path in Engeland. Hieronder vindt u ook een behoorlijk aantal mooie wandelroutes die een paar of een aantal uren in beslag nemen. Voor elk mogelijk gebied in Engeland, Wales en Schotland zijn er zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop, tegenwoordig zelfs inclusief een gratis kaart voor de smartphone. Als u een geschikte uitvalsbasis zoekt om te wandelen in een mooie omgeving, vraag dan gerust een plan op maat aan. Ook als u alleen met het openbaar vervoer wenst te reizen en/of u een rondreis wilt maken. Dan kunt u meerdere wandelgebieden bezoeken.

Vind uw route, kaart of plan op maat

Wandelpad langs de kliffen van Exmoor Wandelaar op het Hadrian's Wall Path


Wandelkaart voor gebieden in Groot-Brittannië Wandelaar in het Lake District


Andere buitenactiviteiten

Groot-Brittannië is niet zo'n fietsland als Nederland, de infrastructuur is daar niet op ingericht zoals dat wel bij ons het geval is. Echter, er zijn wel degelijk fietsroutes en paden verspreid over het land. Waar het Verenigd Koninkrijk wel rijk mee bedeeld is, is golfbanen. Er zijn tal van holes te bespelen in Engeland, Wales en Schotland: van de golvende heuvels van Zuid Engeland tot de ruige bergen van Schotland. Lees hieronder verder:


Golfbaan aan zee in Engeland Fietser over het Camel Trail in Cornwall

Overige websites

Hier ziet u enkele Britse websites met de nodige wandelroutes in Groot-Brittannië. 'Walking Englishman' is een website met veel routes in Engeland, bijvoorbeeld veel in Yorkshire. Op 'Walk Highlands' zijn routes te vinden in alle mogelijke gebieden binnen Schotland en daarnaast zijn er vele wandelingen te maken in National Trust gebieden of rondom National Trust - landgoederen.

Walking Englishman | National Trust Walks | IFootpath | Walk Highlands (Schotland)