Vakantie in Noordwest Schotland (zuid)

Op vakantie in de hooglanden van noordwest Schotland

Vakantie in Inverness, Loch Ness en omstreken

Dit deel van noordwest Schotland omvat het zuidelijke gedeelte van de Northwest Highlands. Dit bergachtige gebied bestaat voor een deel bestaat uit zogenaamde National Scenic Areas, mooie natuurlijke gebieden met een beschermde status. Dit zijn Glen Affric, Kintail, Knoydart, Ardnamurchan, Loch Shiel en de kleine Glen Strathfarrar. In het gebied kunt u ook meegaan op de 'Harry Potter trein', de prachtige spoorlijn die ook over het fraaie spoorwegviaduct van Glenfinnan rijdt. Echter, misschien wel de meest bekende locatie in deze regio is het zeer grote Loch Ness, het meer dat mythische proporties heeft aangenomen vanweg het vermeende Monster van Loch Ness. Dit meer bevindt zich in de grote Great Glen, een enorme vallei waar aan weerszijden de stad Inverness en het stadje Fort William te vinden zijn. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Urquhart Castle, Eilean Donan Castle en het historische slagveld van Culloden. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de buurt van Loch Ness of andere delen van dit noordwestelijke deel van Schotland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in Noordwest Schotland
Hotel in SchotlandKasteel bij Loch Ness
GBOp rondreis door de Highlands van Schotland?

Misschien wilt u wel meerdere gebieden in Schotland bezichtigen. Dan kunt u een autorondreis ondernemen. Zie daarvoor de linker variant waarbij u ook Inverness en Loch Ness kunt bezoeken. Dat geldt ook voor de rechter variant maar dat is een treinrondreis door Schotland. Dan kunt u van uitzichten genieten op enkele van 's lands mooiste spoorlijnen en uiteraard onderweg in stadjes en steden overnachten.


Reis plannen naar Noordwest Schotland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Great Glen en de omliggende Hooglanden kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers