Overnachten in dit deel van West Engeland

Hotels en appartementen in Birmingham, Engeland

Hotels en appartementen in West Midlands

De bekendste plaats in dit verstedelijkte graafschap in west Engeland is uiteraard Birmingham, de tweede stad van Groot-Brittannië qua inwonertal. U kunt uiteraard in het centrum verblijven waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn maar in de buitenwijken van de stad of er net buiten zijn ook mooie historische gebouwen, bijvoorbeeld in Bourneville, een modeldorp waar ook de fabriek en bezoekersattractie Cadbury (chocola) te vinden is. In West Midlands vindt u daarnaast nog meer steden zoals Coventry met zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste kathedraal maar ook Wolverhampton en Dudley. U zou een hotel in dit gebied kunnen boeken als u geinteresseerd bent in het industriële verleden van dit gebied. In Dudley staat namelijk het Black Country Living Museum. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden, stadjes en dorpen in West Midlands en Staffordshire
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Staffordshire

Dit graafschap is geen typische vakantiestreek in Engeland maar vanzelfsprekend zijn er de nodige mooie locaties die u zou willen bezoeken. Zo zou u een paar dagen een hotel kunnen boeken in het stadje Lichfield waar een mooie gotische kathedraal staat en waar het geboortehuis van Dr Samuel Johnson te bezoeken is. Niet ver van hier ligt ook een relatief klein natuurgebied genaamd de Cannock Chase. Het zuiden van Staffordshire is verstedelijkt, het ligt ook vlakbij Birmingham, maar verder naar het noorden worden de stadjes kleiner met uitzondering van Stoke-on-Trent, de stad van de pottenbakkerijen. Helemaal in het noorden vindt u de heuvels van het Peak District National Park waar u de wandelschoenen kunt aantrekken.Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers