Ambleside en Lake Windermere in het Lake District

Het dorp Ambleside in het Lake District, Cumbria Ambleside bij Lake Windermere in Engeland Waterhead in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Mortal Man Inn in Troutbeck, Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenAmbleside aan Lake Windermere in het Lake District, Engeland

Ambleside is een dorp in het centrum van het Lake District National Park. Het heeft ongeveer 2500 inwoners en ligt vlakbij het grote Lake Windermere. Het gebied ten zuiden van het dorp is heuvelachtig, de andere richtingen op vindt u de bergen. U zult dit gebied vooral bezoeken voor de mooie natuur maar u kunt in het dorp ook het Armit Museum en de opgravingen van het oude Romeinse fort bezoeken. Ook vlakbij (richting Grasmere) staat het voormalige huis van de beroemde schrijver/dichter William Wordsworth, genaamd Rydal Mount. Ambleside loopt over in het kleinere Waterhead dat direct aan Lake Windermere gesitueeerd is en waar u op de pier op boten kunt stappen die u rondvaren over het grote meer. Er zijn verschillende routes. Hier vlakbij kunt u ook een bezoekje brengen aan de Stagshaw Garden.

Windermere Lake Cruises

Nog iets verder naar het zuiden, bij de oostoever, staat het officiële bezoekerscentrum van het nationale park. Dit centrum heet Brockhole en ligt richting het dorp Bowness-on-Windermere. Behalve het meer zijn er in de buurt van Ambleside uiteraard meer mooie locaties en gebieden zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn, Tarn Howes, de Langdale vallei en vele heuvels en bergen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Ambleside.

Wandelen

Het Lake District National Park biedt zeer veel wandelmogelijkheden. Ambleside ligt wat dat betreft zeer centraal. Ga lopen in de bergen, langs Lake Windermere of bijvoorbeeld in rustige valleien als Great Langdale en de Troutbeck Valley. Lees hieronder verder.

Meer info: Verslagen van enkele wandelroutes | Meer routes in de omgeving van Ambleside


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Ambleside

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ambleside te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Er is geen treinverkeer in het hart van het nationale park maar niet ver weg in het dorp Windermere is wel een treinstation. Daar rijdt de trein via Kendal naar Oxenholme. Er rijden echter wel bussen naar en vanuit Ambleside. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Grasmere, Keswick, Windermere, Kendal maar ook naar Hawkshead, Coniston en locaties in Great Langdale zoals Elterwater en Dungeon Ghyll.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers