Wasdale en Wast Water in het Lake District - Engeland

Wast Water in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Scafell Pike in het Lake District, Cumbria Eskdale in het Lake District, Cumbria Muncaster Castle in het Lake District

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWasdale in het Lake District, Engeland

Wasdale is een vallei in het zuidwesten van het Lake District National Park, noordwest Engeland. Een deel wordt ingenomen door het prachtige Wast Water, het diepste meer van het hele park. Dit is tevens het gebied met enkele van de hoogste bergen van Engeland zoals Great Gable met zijn 899 meter en Scafell Pike met 978 meter de hoogste piek van allemaal. Het is dan ook een uitstekend gebied voor de bergwandelaar. Dit westelijke park van het nationale park is ook het minst bevolkt, zonder echte dorpen al zult u waarschijnlijk wel de nodige wandelaars tegen komen. Het ligt ook relatief afgelegen. U zult merken dat de reistijd naar andere delen van het nationale park lang zijn. Dat komt door smalle wegen door bergpassen of omdat de wegem via een flinke omweg zijn gelegd.

In de buurt van dit gebied zijn meer prachtige valleien zoals het rustige Eskdale. Andere mooie valleien zijn bijvoorbeeld Great Langdale, Borrowdale en Ennerdale maar daar moet u wel een tijdje voor rijden om daar te komen. In de buurt kunt u overigens ook Muncaster Castle bezoeken of een ritje maken met de Ravenglass & Eskdale Steam Railway. Aan het hoofd van het meer ligt Wasdale Head (gehucht) en aan haar voeten Nether Wasdale (klein dorpje). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Wast Water en omgeving.


Wandelen in Wasdale

De vallei is omgeven door enkele van 's lands hoogste bergen waaronder Scafell Pike, de hoogste van allemaal. Voorbeelden van andere heuvels en bergen in het gebied zijn Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell en Red Pike. De bijzonder pittige wandelroutes die hieronder zijn weergegeven beginnen en eindigen allemaal in Wasdale Head aan het hoofd van Wast Water. Scafell Pike kan overigens van vier verschillende kanten (valleien) beklommen worden. Naast deze vallei zijn dat Langdale, Eskdale en Borrowdale.

Meer info: Routes in Wasdale | Naar Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell, Steeple en Red Pike


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Wasdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Wasdale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 3 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers