Het graafschap Herefordshire in West Engeland

Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Hereford Cathdral in Herefordshire Wye Valley in Engeland en Wales Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland Croft Castle in Herefordshire

Malvern Hills en de Wye Valley

Het graafschap Herefordshire in het westen van Engeland is één van de rustigere regionen van het land. Zo heeft het geen grote steden, veel platteland en ook twee beschermde natuurlijke gebieden. Beiden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. In het zuiden vindt u de Wye Valley, het gebied rondom de rivier de Wye dat zich zuidwaarts uitstrekt tot aan Chepstow in Wales. Het heeft akkerland, steile beboste ravijnen en kloven waar de rivier doorheen stroomt. Ook zijn er een paar oude historische locaties te bezichtigen zoals Goodrich Castle en Tintern Abbey. Net ten oosten van de Wye Valley AONB ligt het Forest of Dean. Men probeert ook deze streek een dergelijke beschermde status te verschaffen. Zoals de naam al aangeeft bestaat het voor het grootste deel uit bomen waaronder enkele van 's lands oudste bossen. Het stadje Ross-on-Wye ligt centraal om deze regio te bezichtigen. Dat geldt ook wel voor Hereford (zie volgende tabblad) en het kleinere Ledbury.

Ledbury bevindt zich in het oosten van Herefordshire en ligt aan de rand van die andere AONB, namelijk de Malvern Hills. Het kleine stadje heeft enkele bezienswaardigheden en mooie houten vakwerkhuizen. Dit heuvelgebied ligt in het grensgebied met Worcestershire en loopt van zuid naar noord en bestaat uit grasland en heide, geflankeerd door bos en akkers. De toppen zijn niet erg hoog. De hoogste is Worcestershire Beacon vlakbij het stadje Great Malvern, een bekende uitvalsbasis om te gaan wandelen. De heuvel heeft een hoogte van 425 meter. Een ander punt met fraaie uitzichtigen is de Herefordshire Beacon waar ook de overblijfselen van een zeer oud fort uit de IJzertijd staat, het British Camp. Hier in de buurt vindt u ook het mooie Eastnor Castle, een bekende trekpleister in het gebied.

Hereford en de Black & White Villages

De overige delen van het graafschap hebben geen speciale natuurlijke status maar is het wel een rustig gebied met kleinere stadjes, dorpen en platteland. De grootste plaats is de kleine stad Hereford dat een oude kathedraal en enkele musea heeft zoals het Cider Museum en ook het Black and White House Museum. Dit is een prachtig voorbeeld van de kenmerkende historische architectuur in het westen van Engeland. Het is namelijk een oud houten vakwerkhuis, zwart-wit geschilderd. Dit soort gebouwen zult u in de regio veel terugzien, bijvoorbeeld ook in het eerder genoemde Ledbury en in het graafschap Shropshire ten noorden van hier. Hereford ligt vlakbij de Wye Valley en ook bij de Weir Garden.

Over mooie houten vakwerkhuizen gesproken: er is een speciale auto -en fietsroute samengesteld, genaamd het Black and White Village Trail. Dit is een route van 65 kilometer langs dorpen in de westelijke helft van Herefordshire die bekend staan om hun zwart-wit geverfde vakwerkhuizen. De trail begint in het stadje Leominster waar u in de buurt ook enkele historische bezienswaardigheden kunt bezoeken, namelijk Hampton Court, Berrington Hall en Croft Castle. Daarna volgen kleine dorpjes als Dilwyn, Weobley, Pembridge, Eardisland en Kingsland. De dorpen zijn ook relatief dicht bij de grens met Wales gesitueerd waar het landschap hoger en geaccidenteerder wordt, net als in de Shropshire Hills verder naar het noorden. Helemaal in het zuidoosten vindt u het kleine stadje Hay-on-Wye dat bekend is om haar boekwinkels. Het is gesitueerd op de grens met Wales, vlakbij de Black Mountains. Ook staat daar Hay Castle dat te bezichtigen is middels een rondleiding.

De interactieve kaart van Herefordshire

U ziet hier de kaart van de graafschappen Shropshire en Herefordshire. Het op deze pagina besproken graafschap is het zuidelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers