Het graafschap West Midlands in Engeland

Wightwick Manor bij Wolverhampton in de West Midlands Black Country Living Museum in West Midlands Birmingham Town Hall in West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands Coventry in West Midlands, Engeland

Birmingham, Coventry en de Black Country

Bij de benaming West Midlands denkt u misschien vooral aan de regio, namelijk het westelijke deel van het midden van Engeland. Het is echter ook de naam van het graafschap en daar gaat deze pagina over. Dat is een grotendeels verstedelijkt gebied met als absolute centrum Birmingham, qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittanniƫ. Het gebied telt daarnaast nog meer kleinere steden als West Bromwich, Dudley, Wolverhampton en Coventry. In deze laatste plaats bevinden zich de overblijfselen van de oude kathedraal die helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is en bijvoorbeeld ook de oude St Mary's Guildhall. In Birmingham zijn uiteraard de nodige bezienswaardigheden zoals musea met kunst maar rondom het centrum zijn ook historische huizen te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan de oude deels houten Selly Manor. Dat staat in het modeldorpje Bournville dat in het zuiden aan Birmingham is vastgegroeid. Hier vindt u ook Cadbury World, een bekende chocoladefabriek en tevens attractie.

Er zijn wel enkele natuurlijke locaties en dan met name in het zuidwesten zoals Kinver Edge en de Clent Hills, in het grensgebied met het graafschap Worcestershire. Het gebied pal ten westen van Birmingham wordt overigens ook wel aangeduid met de historische benaming de Black Country omdat dit gebied vroeger zwart geblakerd was door de zware industrie. U kunt in Dudley het Black Country Living Museum bezoeken en meer over die periode en de omgeving leren. Dat is tevens een zeer prominente filmlocatie in de populaire tv-serie Peaky Blinders. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders. In het zuidwesten ligt het stadje Stourbridge en die omgeving is bekend van de glasproductie. U kunt daar nog een glasblazerij bezoeken, de Red House Glass Cone.


De interactieve kaart van West Midlands

U ziet hier de kaart van de graafschappen West Midlands en Staffordshire. Het op deze pagina besproken graafschap is het zuidelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van West Midlands eo.

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Terug naar:

→ Bezienswaardigheden in het graafschap West Midlands


© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers