Blanchland in de North Pennines - Northumberland

Blanchland in Northumberland Landschap bij Blanchland in de North Pennines hotels boeken via GBLHexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland High Force Waterfall in de North Pennines, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham in Noord Engeland

Informatie en hotelsHeidevelden bij Blanchland, Northumberland

Blanchland is een kleine plaats in het graafschap Northumberland maar echt op de grens met het graafschap Durham, noord Engeland. Het is naar verluid het mooiste dorpje in de North Pennines, een grote Area of Outstanding Natural Beauty. Het is grotendeels gebouwd met de stenen van de oude 12e eeuwse abdij en wordt ook geconserveerd. Het ligt dus in het natuurgebied dat grotendeels heuvelachtig is en zeer dunbevolkt. Rondom Blanchland vindt u bossen, heidevelden en vlakbij het Derwent Reservoir waar men op forel vist. Daar kunt u ook de benen strekken in het Pow Hill Country Park.

Naast de rust en de natuur zijn er wat verder weg ook andere bezienswaardigheden zoals het Killhope Mining Museum, het Beamish openluchtmuseum, de abdij van Hexham en ook de wereldberoemde Muur van Hadrianus, oftewel Hadrian's Wall. Daar kunt u wandelen langs de muur en enkele opgravingen / musea bezichtigen. In de North Pennines kunt u ook de High Force bezichtigen, een mooie waterval in het Moor House natuurreservaat, Upper Teesdale. Als u nog eens de meer bewoonde wereld wilt opzoeken dan kan dat ook. Er zijn twee steden relatief in de buurt, namelijk het relatief grote Newcastle-upon-Tyne en het veel kleinere Durham waar u een oude kathedraal, kasteel (dmv rondleiding) en een paar musea kunt bezichtigen.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers