De historische stad Durham in Noord Engeland

De stad Durham in Noord Engeland De stad Durham in County Durham Durham aan de rivier de Wear in Engeland Durham Cathedral in Noord Engeland Durham Castle in Noord Engeland hotels boeken via GBLBeamish Living Museum of the North, County Durham Durham Heritage Coast in Noord Engeland Het havenstadje Hartlepool in Country Durhm, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Newcastle in Tyne and Wear, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Durham in noordoost Engeland

Durham is een relatief kleine en historische stad in noordoost Engeland. Het herbert ongeveer 50 duizend inwoners. Enkele gebouwen in de stad behoren zelfs tot het werelderfgoed. Het meest in het oogspringende gebouw is de kathedraal die al in de 11e eeuw gebouwd is door de Noormannen die Engeland enkele decennia daarvoor veroverden. Het gebouw maakte ook haar opwachting in de films over Harry Potter. Ook Durham Castle is een World Heritage Site. Sinds de eerste helft van de 19e eeuw doet het al dienst als universiteit. Het is te bezichtigen als u meegaat met een rondleiding. Er zijn ook enkele mooie bruggen over de rivier de Wear die door de stad stroomt. Musea zijn er ook, namelijk de Palace Green Library waar de collecties van de universiteit te zien zijnen het Oriental Museum. De stad is overigens dé prominente filmlocatie geweest van een bekende detectiveserie en dat is George Gently. De serie stopte overigens na 10 jaar, nu al weer wat jaartjes geleden.

In de regio zijn uiteraard meer bezienswaardigheden waaronder het openluchtmuseum Beamish, ook bekend als het Living Museum of the North. De grotere stad Newcastle-upon-Tyne bevindt zich ook redelijk in de buurt. Dat is een plaats met fraaie bruggen en verschillende musea. Als u van de natuur wilt genieten dan kunt u naar de heuvelachtige North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty maar ook naar de Durham Heritage Coast, een kustgebied met een industrieël verleden waar je nu mooi kunt wandelen. Aan die kust ligt ook het havenstadje Hartlepool. In dat havengebied kunt u verschillende historische bezienswaardigheden vinden die te maken hebben met het maritieme verleden en met de oorlog. Zo kunt u daar bezoeken het National Museum of the Royal Navy waar op hetzelfde complex ook het Hartlepool Museum gesitueerd is, evenals het schip de HMS Trincomalee. Aan de andere kant van de haven vindt u het Heugh Battery Museum. Kijkt u rechts/boven om hotels, b&b's en vakantiehuizen in de stad Durham te vinden.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers