Falmouth, St Mawes en de Fal Estuary in Cornwall

Falmouth in Cornwall Gyllyngvase Beach in Falmouth, Cornwall hotels boeken via GBLSt Mawes in Cornwall St Mawes in Cornwall Roseland Peninsula in Cornwall Trebah Garden in Cornwall Glendurgan Garden in Cornwall Helford Passage in Cornwall Veryan in Cornwall Truro in Cornwall

InformatieDe haven van Falmouth in Cornwall

Falmouth is een mooi kuststadje in het zuidwesten van Engeland. Het telt ongeveer 22 duizend inwoners en ligt aan de zuidkust van Cornwall. Het bevindt zich zowel aan zee als aan de Fal Estuary, een hele mooi en vrij breden riviermonding. Er zijn hier geen uitgestrekte stranden maar kleinere varianten zijn er wel in de omgeving. Het Gyllyngvase Beach bevindt zich aan de zuidzijde, oftwel de kustkant van het stadje. Aan de noordzijde vindt u de diep ingesneden riviermonding. Elke zomer worden hier ook verschillende zeilwedstrijden georganiseerd. Dat jaarlijks terugkerende evenement heet Falmouth Week. U kunt in deze plaats ook enkele historische bezienswaardigheden vinden, namelijk het National Maritime Museum Cornwall en het lokale kunstmuseum. Ook kunt u hier twee historische kustforten bezoeken, te weten Pendennis Castle en aan de andere kanten van het water het St Mawes Castle. Daar kunt u met een veerboot naar toe. Dat plaatsje ligt op het schiereiland Roseland.

Ongeveer 10 kilometers ten zuiden van Falmouth kunt u twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de Trebah Garden en de Glendurgan Garden. De kusten van dit deel van het land zijn ook prachtig en u kunt er dan ook prima wandelen, bijvoorbeeld langs de kustpaden van het Southwest Coast Path. Kijkt u hier op deze pagina om een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement te boeken. U kunt daarvoor ook de onderstaande interactieve kaart gebruiken.


Wandelen in Falmouth

Het stadje wordt omgeven door zeer mooie kustgebieden, zowel dichtbij als verder weg. In al deze streken kunt u de kustpaden volgen, allemaal onderdeel van het South West Coast Path. Als u de wandelroute in noordwaartse richting wilt volgen - de etappe naar Portloe - dan neemt u twee opeenvolgende veerponten, namelijk van Falmouth naar St Mawes en vervolgens naar Place Creek op het Roseland Peninsula. De zuidwaartse etappe loopt naar het dorpje Helford, gesitueerd aan de monding van de gelijknamige rivier.

Meer info: South West Coast Path


Op een speciale locatie overnachten in Falmouth?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het bad -en havenstadje zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waaronder twee in Falmouth:

5 vier -en vijfsterrenhotels op Roseland en aan de Fal Estuary

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers