Keswick en Derwentwater in het Lake District - Engeland

Keswick in het Lake District, Cumbria Straatje in Keswick, Engeland Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Engeland Derwent Water bij Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Ullswater in het Lake District, Cumbria Newlands Valley in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenThe Heads in Keswick, Lake District National Park

Keswick is een klein stadje in het noorden van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft slechts 5 duizend inwoners maar is daarmee wel de grootste plaats in het nationale park. Het grotere Kendal in het zuidwesten bevindt zich immers net buiten 'The Lakes'. Keswick is gesitueerd aan de noordoever van het prachtige Derwentwater, het qua omvang tweede meer in het gebied. Daar staat ook het Theatre by the Lake, een theater waar voorstellingen worden gehouden. In het stadje vindt u tevens een gezellige hoofdstraat met kleinschalige hotels, winkels, pubs en restaurants. Buiten het centrum zijn overigens ook tal van hotels en b&b's, het is één van de bekende uitvalsbases in dit gebied. U kunt in het stadje ook nog twee kleinere musea bezoeken, namelijk het Derwent Pencil Museum en de Keswick Museum & Art Gallery. In de buurt kunt u ook de prehistorische steencirkel van Castlerigg zien en Mirehouse & Gardens bezoeken.

Vlakbij het theater kunt u overigens ook gebruik maken van de Keswick Launch, een relatief kleine boot met verschillende zitplaatsen die u naar verschillende locaties aan Derwentwater kan brengen, bijvoorbeeld naar Hawes End als u een bekende route wilt gaan wandelen. Lees door naar het 'wandelhoofdstukje' hieronder. Deze regio is namelijk zeer in trek bij wandelaars. Keswick ligt ook niet ver van Borrowdale, een zeer mooie vallei pal ten zuiden van Derwentwater. U vindt in de omgeving niet alleen de natuurlijke schoonheid van het meer en de omliggende bergen. Wat verder weg is nog meer te bezichtigen waaronder bijvoorbeeld het Lake District Wildlife Park en de voormalige huizen van William Wordsworth in Grasmere en ook in Cockermouth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Keswick en omgeving.


Wandelen in Keswick

Het Lake District is een uitstekend wandelgebied. Je kunt vanuit Keswick bijvoorbeeld een mooie wandeling maken naar de heuvel Lattrig Fell, het niet al te hoge Walla Crag, de berg Skiddaw of met de veerpont naar de andere kant van Derwentwater (halte: Hawes End) voor een wandeling in Brandelhow Park. Ook kunt u vanaf Hawes End een lange uitdagende route volgen over de heuvels/bergen Cat Bells, Maiden Moor en High Spy. Of langs de mooie locatie Ashness Bridge en Borrowdale ten zuiden van het meer. Wat verder weg zijn uiteraard nog veel meer wandelmogelijkheden.

Meer info: Wandelverslagen | wandelroutes in de omgeving van Keswick


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Keswick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Keswick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Keswick heeft geen treinstation maar u kunt wel van verschillende busdiensten gebruik maken, bijvoorbeeld naar Buttermere, Glenridding, locaties in het mooie Borrowdale en Grasmere. Ook is er een dienst naar Penrith waar u kunt overstappen op de trein naar Carlisle.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers