Glenridding, Patterdale en Ullswater - Lake District

Het dorp Glenridding aan Ullswater in het Lake District Glenridding in het Lake District, Engeland Het meer Ullswater in het Lake District, Engeland Ullswater in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Helvellyn in het Lake District, Cumbria Mungrisdale in het Lake District, Cumbria Lowther Castle in het Lake District, Engeland Hutton-in-the-Forest in Cumbria, Engeland Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria

Informatie, hotels en vakantiehuizenGlenridding in Lake District, Engeland

Glenridding is een klein dorpje gelegen aan het rustige Ullswater in het noordoosten van het bergachtige Lake District National Park. Hier vind u ook een bezoekerscentrum waar u informatie over de omgeving kunt krijgen en u kunt er ook op een boot stappen voor een mooie tocht over het meer. Vlakbij ligt het dorpje Patterdale dat eveneens weinig inwoners heeft en waar de mooie meerdaagse wandelroute de Coast to Coast Walk langs trekt. Naast het mooie meer, de heuvels en bergen vind u hier ook de Aira Force, een waterval van zo'n 20 meter in hoogte en ook de populaire berg Helvellyn. De grotere plaatsen iets verder weg zijn de stadjes Keswick en Penrith waarbij de laatste net buiten het nationale park gesitueerd is. Het is vooral natuur wat hier de klok slaat maar in het nationale park zijn ook verschillende historische bezienswaardigheden. Hier in het noorden zijn dat bijvoorbeeld de Castlerigg steencirkel, de imposante ruïne van Lowther Castle en het landgoed Hutton-in-the-Forest. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Glenridding en omgeving.


Wandelen in Glenridding

Het Lake District National Park is een befaamd wandelgebied en dat geldt ook voor de noordoosthoek. Dit gebied is wat rustiger dan het central gedeelte en heeft ook prachtige landschappen met meren en bergen. U kunt uiteraard langs en rondom Ullswater lopen zoals naar Aira Force, Angle Tarn en Hayeswater Ghyll. Ook kunt u een etappe van de Coast to Coast Walk volgen die hier langs Patterdale komt of bijvoorbeeld bergen beklimmen hier in de buurt zoals Helvellyn, met 950 meter de hoogste top in dit deel van het park. Er is een wandelroute direct vanuit Glenridding waarbij wat klauterwerk vereist is. Er zijn in de buurt uiteraard ook zat eenvoudigere wandelingen te maken, ook heuvelop. In de regio zijn er uiteraard tal van andere wandelingen mogelijk waarbij u bijvoorbeeld het stadje Keswick of het kleine Mungrisdale als uitgangspunt kunt nemen. Of maar wat te noemen.

Meer info: Coast to Coast Walk | Wandelingen rond Ullswater | Routes regio Penrith en Ullswater


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Glenridding

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glenridding te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers