Het middeleeuwse Lavenham in Suffolk - Engeland

Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Lavenham Guildhall in Suffolk, Engeland hotel boeken via GBL Long Melford in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Ickworth in Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Flatford in Suffolk, Engeland Het fraaie dorpje Kersey in Suffolk, Engeland Het badplaatsje Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten vakwerkhuizen in het stadje Lavenham, Suffolk

Lavenham is een klein middeleeuws stadje in het binnenland van het graafschap Suffolk, oost Engeland. Het heeft een flink aantal mooie historische gebouwen waaronder de voor deze regio zo typische gekleurde houten huizen. In dit stadje in het oosten van Engeland kunt u het oude gildehuis en het Little Hall Museum bezoeken maar naast deze historische attracties staan er nog veel meer fraaie houten gebouwen die gewoon bewoond worden. Deze gekleurde houten panden staan vaak ook nog eens schots en scheef, de zogenaamde 'crooked houses'. Lavenham is dus een attractie op zich. Er staat hier ook een mooie middeleeuwse kerk en daar staat het historische graafschap East Anglia ook bekend om. Er is namelijk geen gebied aarde waar zo'n hoge dichtheid aan middeleeuwse kerken te vinden is. In de tijd van de Tudor dynastie was dit gebied namelijk zeer welvarend.

In de directe omgeving van het stadje vindt u nog meer fraaie historische huizen die te bezichtigen zijn zoals Melford Hall, Kentwell Hall en Ickworth House met zijn rotunda. Dat is één van de gebouwen in de regio die in het beheer zijn van de National Trust. In het stadje Sudbury staat Gainsborough's House, het geboortehuis van één van 's lands beroemdste schilders. In het stadje Bury St Edmunds vindt u onder andere de oude St Edmundsbury Cathedral. Kijk ook eens in het kleine maar pittoreske dorpje Kersey. Niet ver van hier ligt de Dedham Vale, een mooi natuurlijk gebied met enkele fraaie dorpjes waaronder Flatford dat zo bekend (en populair) is geworden door de werken van schilder Constabele. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lavenham.


Op een speciale locatie overnachten in Suffolk?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp kunt u enkele mooie hotels vinden. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel in deze streek? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels worden uitgelicht die gesitueerd zijn in het gebied dat vereeuwigd is in de schilderijen van de wereldberoemde schilders John Constable en Thomas Gainsborough. Eén van die hotels staat hier in Lavenham:

5 viersterrenhotels in landelijk Suffolk


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Lavenham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lavenham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Lavenham duurt daarna nog een uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers