Dedham en Flatford - Essex en Suffolk

Flatford in Engeland, het dorpje van John Constable Dedham Vale in Essex en Suffolk Het dorp Flatford in Suffolk, Engeland Flatford Mill in Suffolk, Engeland Willy Lott's House in Flatford, Suffolk Bridge Cottage in Flatford, Suffolk Valley Farm in Flatford, Suffolk hotel boeken via GBL Colchester Castle in Essex Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Dedham in Essex, Engeland

Dedham is een mooi dorpje aan de rivier de Stour in het graafschap Essex, oost Engeland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwonders en heeft zelf ook een kunstmuseum, namelijk het Munnings Art Museum dat net zuiden van het dorp in het Castle House gevestigd zit. Deze plaats ligt in een beroemd en geliefd stukje platteland, in de volksmond wel (vertaald) het 'Land van Constable' genoemd. John Constable was namelijk een beroemde 18e eeuwse schilder die hier vandaan kwam en beroemde werken heeft geschilderd zoals bijvoorbeeld Flatford Mill en The Haywain (De Hooiwagen). Deze locaties kunt u nog steeds bekijken. Flatford is namelijk de naam van een gehucht in Suffolk op een paar kilometer van Dedham dat beheerd wordt door de National Trust. Hier ziet u verschillende oude historische gebouwen waaronder dus de net genoemde locatie, maar ook Willy Lotts House, Bridge Cottage, Valley Farm en de Granary, allemaal rond de rivier de Stour.

Dit 'Constable Country' maakt overigens onderdeel uit van een soort van natuurgebied genaamd de Dedham Vale & Stour Valley, een vallei met de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Dus behalve mooie dorpjes en historische gebouwen vindt u hier ook een mooi stuk geconserveerd platteland. De dorpjes liggen overigens redelijk dicht bij de twee steden Colchester en Ipswich waar nog het één en ander te zien is. Ook zit u hier in de buurt van het fraaie middeleeuwse stadje Lavenham waar vlakbij nog enkele mooie historische landhuizen te bezichtigen zijn zoals Melford Hall en Kentwell Hall. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Dedham.


Meer info: Wandeling door de Stour Valley en Dedham


Op een speciale locatie overnachten in Suffolk?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp kunt u enkele mooie hotels vinden. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel in deze streek? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels worden uitgelicht die gesitueerd zijn in het gebied dat vereeuwigd is in de schilderijen van de wereldberoemde schilders John Constable en Thomas Gainsborough. Eén van die hotels staat hier in de Dedham Vale:

5 viersterrenhotels in landelijk Suffolk


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Dedham en Flatford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Dedham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Dedham duurt daarna nog een half uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Vakantie vieren in Essex en Cambridgeshire

→ Steden, badplaatsen en dorpen in East Anglia
→ Steden, stadjes en dorpen in Essex en CambridgeshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers