Manchester en Salford Quays in Noord Engeland

Het centrum van de stad Manchester, Engeland Castlefield in Manchester, Engeland Old Wellington Pub in Manchester, Engeland Chetham's Library, de oude bibliotheek van Manchester, Engeland Salford Quays in Manchester, Engeland Lowry in Manchester, Engeland Voetbalstadion Old Trafford in Manchester hotel boeken via GBL Peak District National Park in Engeland Dovestone in het Peak District, Engeland Lyme Park in het Peak District

InformatieOud gebouw in de stad Manchester in Engeland

Manchester is een grote stad in Noord Engeland. Het heeft ongeveer 500 duizend inwoners en in vroegere tijden stond het bekend als de katoenhoofdstad van de wereld vanwege de kantoenfabrieken en de bijbehorende handel. Het heeft dus een prominente rol gespeeld in de Industriële Revolutie. Castlefield (een conservatiegebied binnen de stad) was bijvoorbeeld de plek waar het eerste industriële kanaal werd gegraven én de locatie van het eerste spoorwegstation voor passagierstreinen was gesitueerd. Dat was de lijn van en naar Liverpool, de havenstad. Manchester is één van de grote economische aanjagers van het noorden en heeft tegenwoordig ook de nodige moderne gebouwen. Bekend is het havengebied bij de Salford Quays waar tegenwoordig Media City is gesitueerd. Daar bevinden zich de BBC Studios waar menig liveshow opgenomen wordt waaronder BBC Breakfast en de One Show. In het centrum zijn ook fraaie gebouwen. Zo kun je gaan eten en drinken in de Old Wellington Pub, een prachtig deels houten bouwwerk uit de 16e eeuw. Ook het benoemen waard is dat Chetham's Library de oudste publiek toegankelijke bibliotheek van Engeland is. Het doet al dienst sinds het midden van de 17e eeuw.

In het havengebied vindt u ook de Lowry, een centrum voor kunst en entertainment waar ook schilderijen van LS Lowry te zien zijn. Vlakbij staat het Imperial War Museum. Niet ver van hier staat ook nog eens het voetbalstadion Manchester United, genaamd Old Trafford. In het centrum van Manchester zijn nog meer musea te bezichtigen. Denk aan het nationale voetbalmuseum, het politiemuseum, de kathedraal, het People's History Museum, het Museum of Science & Industry en de Manchester Art Gallery. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Manchester.


Op een speciale locatie overnachten in Manchester?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg mooie hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Ze bevinden zich allen in of rondom het centrum:

5 vijfsterrenhotels in de stad Manchester


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Manchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Manchester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Manchester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 45 minuten. Bekijk toch vooral de mogelijkheden hieronder. Daarnaast is het ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan en wel naar Manchester Airport. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 20 minuten met de trein naar de stad reizen. Er zijn overigens meerdere treinstations in Manchester waaronder Oxford Street, Piccadilly en Victoria. Vanaf de verschillende stations kunt u alle richtingen op binnen Engeland. Er vertrekken bijvoorbeeld treinen naar het mooie Peak District National Park zoals de dorpen Edale en Hope maar ook naar het fraaie stadje Buxton. In de stad zelf (en even daarbuiten) kunt u ook reizen met de tram. Deze gaat onder andere naar het stadion Old Trafford en naar Eccles (rugby).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Greater Manchester
→ Hotels en appartementen in Greater Manchester
Het nabij gelegen nationale park:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers