Het stadje Buxton in Derbyshire - Peak District

Buxton Crescent in Derbyshire Buxton in Derbyshire hotels boeken via GBLTissington Trail in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District Parkhouse Hill in Derbyshire White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire The Roaches in Staffordshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Buxton in Derbyshire, Peak District

Buxton is het hoogst gelegen marktstadje van Engeland, heeft ongeveer 22 duizend inwoners en wordt omringd door het fraaie heuvelachtige Peak District National Park. Het is van oudsher een 'spa town' vanwege de thermale bronnen en is daarom ook al lang een populaire bestemming. Dit deel van het land behoort tot het graafschap Derbyshire. Aangezien het omringd is door het heuvelachtige nationale park kunt u er prima wandelen en mooie landschappen bekijken maar in Buxton zult u ook mooie gebouwen kunnen zien zoals de Devonshire Dome (restaurant, café en spa), het Buxton Opera House en enkele bezienswaardigheden kunnen bezoeken zoals de prachtige Pavilion Gardens, het lokale museum en Poole's Cavern, een ondergronds grottencomplex. Voorbeelden van attracties een eindje buiten het stadje zijn Lyme Park, Peveril Castle en het Macclesfield Silk Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Buxton.


Tissington Trail & Monsal Trail

Het Peak District is een prima gebied om in te lopen. Er zijn verschillende valleien en heuvels die u kunt bewandelen. Eén zo'n route is de Tissington Trail. Dat is niet alleen een wandelroute maar vooral een fietsroute tussen Buxton en Ashbourne. Het is een route van 21 kilometer en ligt voor een groot deel langs een oude spoorlijn die dus niet meer in gebruik is. Dat geldt ook voor het Monsal Trail, die begint even ten westen van het stadje in Blackwell Mill en eindigt in het dorp Bakewell (niet ver van Chatsworth House). Dit is een route van 13,5 kilometer en komt ook langs een punt waarop je fraai uitzicht hebt op Cressbrook. Dat is een modeldorpje, vroeger ontworpen rondom de katoenfabriek. Dat pand staat er nog maar doet geen dienst meer als katoenspinnerij. Als u van mooie dorpjes en gebouwen houdt, bekijk dan vooral het wandelverslag van Ashford-in-the-Water naar Rowsley. U kunt gebruik maken van de bus om op het beginpunt te geraken en ook om terug te keren in Buxton.

Meer info: Tissington Trail | Monsal Trail | Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers