Bakewell en Chatsworth House in Derbyshire - Peak District

Bakewell in Derbyshire Bakewell Pudding Shop in het Peak District, Derbyshire hotels boeken via GBLChatsworth House in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Monsal Trail in het Peak District White Peak in Derbyshire Hartington in Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Cromford Mill in Derbyshire Owler Tor in het Peak District Ladybower Reservoir in het Peak District Hardwick Hall in Derbyshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Bakewell in Derbyshire, Engeland
Bakewell is een klein stadje in het Peak District National Park. Het heeft nog geen 4 duizend inwoners en ligt in het graafschap Derbyshire. Het stadje is bekend van de Bakewell Pudding. Daar vindt u hier nog een speciale winkel van. Ook staat hier één van de vier bezoekerscentra van het nationale park, in de Old Market Hall. U kunt hier natuurlijk prima wandelen en genieten van de natuur van het heuvelachtige gebied maar er zijn ook enkele historische bezienswaardigheden. In de plaats zelf kunt u het Old House Museum bekijken en ook een rondleiding krijgen in de Thornbridge Brewery. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland. Een klein aantal kilometers hiervandaan vindt u twee prachtige stijlvolle landhuizen met landgoed. Dit zijn Haddon Hall en het beroemde Chatsworth House.

Chatsworth House is één van de meest imposante landgoederen van Engeland en heeft een paleisachtige allure. Het is ook een filmlocatie uit de boekverfilming Pride & Prejudice (2005). Het boek is geschreven door Jane Austen en al in 1813 had zij dit landgoed in gedachten toen zij schreef over Pemberley, het huis van meneer Darcy. Vlakbij het mooie dorpje Asford-in-the-Water vindt u Thornbridge Hall waarvan u het huis niet kunt bezichtigen maar wel de tuinen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bakewell.


Wandelen in Bakewell

Er kan natuurlijk gewandeld worden in de heuvels en dalen van het Peak District National Park, bijvoorbeeld een rondwandeling door de vallei Monsal Dale of over het 13,5 kilometer lange Monsale Trail. Dat is een wandel -en fietsroute en tussen Bakewell en Blackwell Mill. Dat is gesitueerd aan de rand van het stadje Buxton. Onderweg zijn er fraaie uitzichten, bijvoorbeeld op de Cressbrook Mill, één van de eerste katoenfabrieken van Engeland. Het vormde het begin stond van de 's werelds Industriële Revolutie. Het was tevens een modeldorp, ontworpen door Richard Arkwright. Het is geen bezoekersattractie omdat het nu in gebruik is als appartementencomplex. Er zijn overigens wel katoenspinnerijen te bezichtigen, namelijk die behoren tot de Derwent Valley Mills World Heritage Site, bijvoorbeeld die van Cromford en van Belper. Ook ziet u hier een wandelverslag van een route van Ashford-in-the-Water naar Rowsley, via Bakewell en ook het prachtige Chatsworth. Een route met mooie dorpjes, een imposante landgoed om te bezichtigen zonder al te veel hoogtemeters.

Meer info: Ashford - Rowsley via Bakewell en Chatsworth House | Monsal Dale | Monsal Trail
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers