Matlock Bath in Derbyshire - Peak District

Matlock Bath in Derbyshire Matlock Bath in het Peak District hotels boeken via GBLCromford Mill in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Bakewell in Derbyshire White Peak in Derbyshire Bolsover in Derbyshire Hardwick Hall in Derbyshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMatlock Bath in Derbyshire, Peak District

Matlock is een klein stadje aan de rand van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en behoort tot het graafschap Derbyshire. Matlock Bath ligt een paar kilometer ten zuiden van het stadje aan de rivier de Derwent en is een historisch resort (vanwege de thermale bronnen) en ligt tegen steile heuvels aan. Er is zelfs een kabelbaan gespannen van het westen naar Masson Hill in het oosten. Daar op de top staat Heights of Abraham, een park met wandelpaden, een bezoekerscentrum en een grot die u kunt bezoeken. Aan de andere kant van de rivier staat High Tor, een kalkstenen rots waar ook mooie uitzichten te bewonderen zijn.

Maar er zijn nog een klein aantal bezienswaardigheden, namelijk het Matlock Aquarium, het Peak District Lead Mining Museum en de Massons Mills, een historische werelderfgoed-katoenfabriek. Dat was niet lang geleden een uniek winkelcentrum maar dat is helaas niet meer het geval. De Cromford Mills staan hier vlakbij en hoort ook tot het werelderfgoed. Dat complex wordt nu gebruikt voor wisselende tentoonstellingen. Het is ook mogelijk een mooi treinritje te maken met de historische Peak Rail, een reis van ongeveer 7 kilometer naar Rowsley. In de omtrek is natuurlijk veel meer te zien. Relatief nabij vind u de Lea Garden met haar prachtige rhododendrons maar denk ook aan de Crich Tramway Village waar je per tram een rit maakt door een historische straat (met pub) en omliggend platteland. Het is dus een soort openluchtmuseum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Matlock.


Wandelen in Matlock

U kunt hier in de Derwent Valley ook prima wandelen. Zo is er een mooie route door en rondom de heuvels rondom Matlock Bath langs High Tor en de Heights of Abraham. U kunt tevens een wandeling maken in de bossen van Heights of Abraham. Een paar kilometer verderop vindt u het zeer heuvelachtige Peak District National Park. In de buurt van het dorp Bakewell zijn bijvoorbeeld enkele mooie routes te wandelen. In het gebied ten oosten van hier - buiten het nationale park - is er bijvoorbeeld een route van 7 km te volgen op het landgoed van Hardwick Hall. Dat is een bezoekersattractie, tevens filmlocatie uit Harry Potter. Het deed dienst als huis van Malfidius (Malfoy). Onderweg kun je halt houden in de pub The Hardwick Inn.

Meer info: Wandeling rondom Matlock Bath | Heights of Abraham Woodland Walks
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers