Blakeney aan de Norfolk Coast - Engeland

Het dorp Blakeney in Norfolk, Engeland Blakeney aan de Norfolk Coast in Engeland hotel boeken via GBL Blakeney Point in Norfolk, Engeland Zeehonden kijken bij Blakeney in Norfolk, Engeland Norfolk Coast Path in Engeland Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBlakeney aan de kust van Norfolk, Engeland

Blakeney is een klein kustdorpje in het oosten van Engeland. Het ligt aan de mooie Norfolk Coast Area of Outstanding Natural Beauty en heeft ongeveer 800 inwoners. In de middeleeuwen lag het aan zee maar inmiddels ligt het wat verder landinwaarts door de aanslibbing van het estuarium. Dit is vooral een goede bestemming als u van natuur houdt. U kunt hier wandelen langs de kustpaden maar ook het gelijknamige natuurreservaat bezoeken, ook wel bekend als Blakeney Point. Dit is een gebied aan zee met zoutmoerassen, kwelders, rivieren, broedende vogels, duinen maar ook stranden waar de grootste kolonie zeehonden in Engeland leven. Het broedseizoen vindt plaats tussen oktober en januari en gedurende die periode wordt dat deel van het reservaat afgesloten voor bezoekers. Behalve door het gebied wandelen kunt u ook meegaan op boottochten zodat u de zeehonden kunt aanschouwen.

Als u behalve natuur ook nog andere historische bezienswaardigheden wilt zien dan kan dat zeker. In de regio is behoorlijk veel te zien waaronder Holkham Hall, Felbrigg Hall, Blickling Hall, het koninklijke buitenverblijf Sandringham, de tuinen van Sheringham Park en de lavendelvelden in Heacham, bekend als Norfolk Lavender. De velden van 's lands grootste lavendelproducent staan in de zomer in bloei. Ook kunt u het strand opzoeken, bijvoorbeeld in Wells-next-the-Sea en Cromer. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Blakeney.


Wandelen in Blakeney

U kunt hier dus de rust opzoeken door wandelingen te maken in het Blakeney National Nature Reserve maar ook kunt u het Norfolk Coast Path volgen. Dat is een meerdaagse wandelroute en National Trail langs de kust van dit graafschap. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Morston Quay in het oosten of Cley-next-the-Sea in het westen wandelen. Tijdens mijn reis naar Norfolk in mei (2016) heb ik ook routes gelopen over de kustpaden in deze regio. U kunt die hieronder ook bekijken.

Meer info: Routes in het Blakeney National Nature Reserve | Routes aan de Norfolk Coast


Pub walk: Morston en The Stiffkey Red Lion (50)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier net ten westen van in Morston is er bijvoorbeeld een route van 11 km te volgen over het kustpad en nog een stukje bij het dorpje Stiffkey. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub Red Lion in Stiffkey. Dit moerassige kustgebied aan de Norfolk Coast huist ook de nodige vogels.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Blakeney

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Blakeney te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Blakeney duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Er is geen treinverkeer in het dorpje maar u kunt aan de Norfolk Coast wel gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers