Hartington en Dovedale in Derbyshire - Peak District

Hartington in Derbyshire Thors Cave in Derbyshire Dovedale in Derbyshire Ilam Park in Derbyshire hotels boeken via GBLTissington Trail in Derbyshire Bakewell in Derbyshire Haddon Hall in Derbyshire Chatsworth House in Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Parkhurst Hill in Derbyshire The Roaches in Staffordshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Hartington in het Peak District, Engeland

Hartington is een klein dorpje in de White Peak, de zuidelijke helft van het Peak District National Park. Het heeft ongeveer 350 inwoners, ligt vlakbij het eveneens kleine Hulme End en is gesitueerd aan de rivier de Dove binnen het graafschap Derbyshire. De grote attractie hier is de natuur van het nationale park. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld het prachtige White Peak Estate, een behoorlijk groot natuurlijk gebied dat beheerd wordt door de National Trust. Dit gebied bestaat onder andere uit het natuurreservaat Dovedale , de Manifold Valley, Thor's Cave en Ilam Park waar het bezoekerscentrum en tea-room gevestigd zit. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de fraaie spa-stadjes Buxton en Matlock Bath en het historische Chatsworth House vlakbij Bakewell. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hartington.


Wandelen (en fietsen) in Hartington

Het Peak District National Park is een uitstekend gebied om te wandelen en dat is voor deze omgeving niet anders. In het net genoemde White Peak Estate kunt u bijvoorbeeld een korte wandeling maken naar de Dovedale Stepping Stones of een langere route langs door de Manifold Valley en langs Thor's Cave, een grot die in de prehistorie al bewoond was. Het dorp Hartington zelf ligt overigens langs het Tissington Trail, een 21 kilometer lange wandel -en fietsroute tussen Buxton in het noorden en Ashbourne in het zuiden. Even ten noorden van Hartington ligt Parsley Hay en dat bevindt zich op een kruispunt. Vanaf die locatie kunt u namelijk ook een fietspad volgen in zuidoostelijke richting naar het fraaie Matlock Bath. Dat is het High Peak Trail. In Parsley Hay kunt u tevens fietsen huren. Bekijk vooral de links hieronder.

Meer info: Wandelroutes - Peak District | High Peak & Tissington Trails | Fietsverhuur Parsley Hay
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers