Cardiff - de hoofdstad van Wales

Cardiff Bay in Wales De stad Cardiff in Wales Bute Park en het kasteel van Cardiff in Wales Cardiff Castle in Wales Principality Stadium in Cardiff, Wales hotels boeken via GBLPenarth Pier bij Cardiff in Wales Dyffryn Gardens en huis in Wales Caerphilly Castle in Wales Tredegar House in Wales Het stadje Rhondda in Wales Caerleon Amfitheater in Wales

Informatie, hotels, b&b's en appartementenDe stad Cardiff in Wales

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuidoosten van het land. Het is havenstad waarbij het centrum niet direct aan zee te vinden is. U kunt vanuit het centrum met de trein naar de haven al kan dat uiteraard ook wandelend of met de waterbus. De opkomst van de stad tot een belangrijke plek en één van de grootste havens ter wereld (in de beginperiode) ligt aan het begin van de 20e eeuw in de Edwardian periode, vernoemd naar Koning Edward VII. De groei heeft alles te maken met de ontdekking van het 'zwarte goud', namelijk: steenkool. De steenkool uit de Rhondda Valley was van enorm hoge kwaliteit en na de vondst van nog meer lagen in andere valleien bleek dit één van de grootste steenkoolgebieden ter wereld te zijn. Er staat overigens een openluchtmuseum in het net genoemde stadje binnen de Welsh Valleys. In Cardiff staat ook de Coal Exchange, het beursgebouw waar vroeger de wereldprijs voor kool werd bepaald. Inmiddels doet het dienst als hotel, logischerwijs het Coal Exchange Hotel genoemd. Toen de stad floreerde heeft men in de stad ook het Cathays Park gebouwd, een omgeving met prachtige openbare -en bestuursgebouwen zoals het stadhuis, de campus, het gerechtsgebouw en het museum.

De stad biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder het oude kasteel en ook een museum waar u over de geschiedenis van de stad kunt leren, namelijk het Cardiff Story Museum. Ga naar het National Museum voor kunst en natuurgeschiedenis. In het havengebied zijn ook enkele locaties te bezoeken, namelijk de Doctor Who Experience (van de bekende langlopende tv-serie) en zelfs natuur in de vorm van de Cardiff Bay Wetlands Reserve. In de stad kunt u door het mooie Bute Park wandelen, een groene omgeving met ook bloemen, café's en een arboretum. De pier van Penarth die u op één van de foto's ziet bevindt zich even ten zuiden van de hoofdstad. Cardiff is overigens ook een plek waar filmopnames plaatsvinden. Bekend is wat dat betreft de al zeer langlopende tv-serie Doctor Who. In het havengebied was er een attractie van maar die is helaas voor goed gesloten.

In de buurt van de stad zijn nog meer bezienswaardigheden en één locatie is verbonden met het Romeinse verleden van Engeland en Wales. In Caerleon vindt u meerdere interessante opgravingen (en museum) op dat vlak. Verder kunt u ook uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Tredegar House, Caerphilly Castle, Castell Coch, het St Fagans National History Museum en de Dyffryn Gardens waarvan het landhuis ook te bezichtigen is. Daarnaast zijn er in de regio ook zeer mooie gebieden te zien zoals de Wye Valley, een Area of Outstanding natural Beauty in het zuidoosten en het nog veel grotere Brecon Beacons National Park. Nog dichter bij treft u de Glamorgan Heritage Coast als u van de zee wilt genieten. Kijk op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Cardiff.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Wales
→ Steden, stadjes en dorpen in Zuidoost WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers