Het stadje Usk in Zuidoost Wales

Het stadje Usk in Wales Usk in Zuidoost Wales hotels boeken via GBLWye Valley in Engeland en Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Pontypool and Blaenavon Railway in Wales Het dorp Tintern in de Wye Valley, Wales Tredegar House in Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Chepstow Castle in Wales Caerphilly Castle in Wales Cardiff in Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Usk in zuidoost Wales

Usk is een dorp of eigenlijk een klein stadje in het heuvelachtige graafschap Monmouthshire, zuidoost Wales. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt in de Usk Valley en aan de gelijknamige rivier. In deze plaats kunt u het kasteel en ook het Rural Life Museum bezoeken. Het dorp is prima gesiteerd als u graag de natuurgebieden van zuidoost Wales wilt bezoeken want het ligt tussen de Wye Valley en het Brecon Beacons National Park in.

In de omgeving is echter ook nog veel meer historisch erfgoed om te bekijken, en wel uit verschillende tijdperken. Zo zijn er in de regio verschillende middeleeuwse kastelen te zien als Raglan Castle, White Castle, Chepstow Castle en Caerphilly Castle. Ook kunt u naar het industriële werelderfgoed van Blaenavon want een deel van Zuid Wales was een belangrijke mijnstreek. Ook kunt u naar het National Roman Legion Museum in Caerleon waar ook nog opgravingen zijn te zien van het fort, de baden en het amfitheater. Dat is erfgoed uit een heel ver verleden. Nog meer voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn Tintern Abbey, Tredegar House, de Dewstow Gardens en de hoofdstad Cardiff.


Wandelen in Usk en omgeving

U kunt hier de Usk Valley Walk bewandelen. Die meerdaagse route loopt van Newport via het stadje, langs de rivier helemaal noordwaarts tot in het Brecon Beacons National Park. Niet ver van het stadje kunt u echter ook kortere routes wandelen in de mooie Wye Valley of in het net genoemde nationale park. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een wandeling naar Sugarloaf Mountain, in de buurt van het stadje Abergavenny. Niet ver hiervandaan in de Usk Valley kunt u een route van 13 km wandelen die u door het Clytha Estate, het door de National Trust beheerde landgoed leidt. Onderweg kun je halt houden in de Clytha Arms. Daar kunt u overigens ook overnachten. De pub bestaat overigens pas sinds het einde van de 20e eeuw. De vorige viel namelijk in het water.

Meer info: Usk Valley Walk | Routes in Monmouthshire | Routes in de Wye Valley
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Wales
→ Steden, stadjes en dorpen in Zuidoost WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers