Helmsley, Howardian Hills en North York Moors

Het dorp Helmsley in North Yorkshire, Engeland Helmsley Castle in Engeland hotels boeken via GBLRievaulx Abbey in Yorkshire Sutton Bank in de North York Moors Coxwold in North Yorkshire Castle Howard in Yorkshire Nunnington Hall in Yorkshire Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Pickering Castle in North Yorkshire Thornton-le-Dale in North Yorkshire Hutton-le-Hole in North Yorkshire

Informatie, hotels en vakantiehuizenHelmsley in Yorkshire, Engeland

Helmsley is een klein markstadje in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap Nort Yorkshire en net binnen het North York Moors National Park. Enkele kilometers ten westen van deze plaats vindt u tevens een bezoekerscentrum van het nationale park. Dat staat bij Sutton Bank, een heuvel die ook wel bekend staat als Roulston Scar en die prima uitzichten verschaft over het omliggende landschap. In de omgeving kunt u dus prima wandelen, bijvoorbeeld ook langs de meerdaagse wandelroute de Cleveland Way, die hier begint of eindigt. In het stadje kunt tevens de overblijfselen van het oude Helmsley Castle bezoeken en er pal buiten het grote landgoed Duncombe Park. Het huis kunt u niet bezichtigen maar wel het natuurlijke landgoed dat bestaat uit tuinen, een parklandschap en een natuurreservaat. Ook zit hier het National Centre for Brids of Prey. Dat landgoed is overigens ook een filmlocatie voor de tv-serie Victoria, evenals het in de buurt gesitueerde Castle Howard.

Iets verder weg zijn nog meer bezienswaardigheden te vinden zoals bijvoorbeeld Rievaulx Abbey en Nunnington Hall. Nog iets verder weg ligt het stadje Pickering waar u een kasteelruïne zult vinden, evenals een historisch museum. Ook kunt u daar op een stoomtrein stappen voor een ritje door de North York Moors. De meest imposante bezienswaardigheden qua gebouw is waarschijnlijk het al genoemde Castle Howard, gesitueerd in de Howardian Hills. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Helmsley en omgeving.


Wandelen vanuit Helmsley

Deze plaats is het begin of eind van de Cleveland Way, een mooie meerdaagse wandelroute door het nationale park. Ook kunt u vanaf hier bijvoorbeeld een redelijk lange wandeling naar de prachtige Rievaulx Abbey maken waar een mooi uitzichtspunt is. Dat geldt ook voor de net al genoemde Sutton Bank ten westen van hier. Als u wat dieper de North York Moors intrekt dan kunt u denken aan een route naar Blakey Ridge om van uitzichten over het omliggende land te genieten.

Cleveland Way | Routes North York Moors
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers