York - de prachtige oude stad in North Yorkshire

Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland De stad York in North Yorkshire De stad York in Engeland Smal straatje in York, Engeland York Castle Museum in Engeland National Railway Museum in York, Engeland hotels boeken via GBLNorth York Moors National Park in Engeland Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Castle Howard in Yorkshire

Informatie, hotels en appartementenDe York Minster in noord Engeland

York is een prachtige en zeer populaire historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Er zijn vele bezienswaardigheden in de vorm van prachtige historische gebouwen en musea. Het is al lange tijd een plaats van belang. Het was zelfs de hoofdstad van de Vikingen hier in Engeland, onderdeel van het Koninkrijk Jorvik. Daar is niet veel meer van te zien maar toch heeft het wel een populaire historische, bijzondere attractie en dat is het Jorvik Viking Centre. U kunt hier uiteraard de imposante York Minster betreden maar er zijn ook andere oude panden te bezoeken zoals bijvoorbeeld het Mansion House, Treasurer's House en Barley Hall. De stad heeft ook enkele mooie musea waaronder het Yorkshire Museum, Quilt Museum en het York Castle Museum. Het hoogtepunt van dit laatste museum is de Victorian Kirkgate Street, een bijzonder sfeervolle 19e eeuwse winkelstraat. Het ademt de sfeer uit de verhalen van Charles Dickens.

Wat ook zeker de moeite waar is, is het grote en fraaie spoorwegmuseum. Dat bevindt zich bij het treinstation van de stad en daar kunt u ook eens een rit maken met een oude stoomtrein. Zo is dit één van de uiteinden van The Dalesman Steam Railway en ook kunt u rijden met de Scarborough Spa Express. Voor de terugweg zult u dan wel de 'gewone' trein moeten pakken. Die stoomtreinen rijden overigens op bepaalde data dus goed plannen is wel nodig.

Daarnaast zijn er een paar modernere historische musea (experiences), zoals de al genoemde Viking-attractie en ook de York Dungeon. Ook bekend is de smalle middeleeuwse winkelstraat genaamd The Shambles. Het centrum heeft meer mooie smalle straatjes met leuke winkeltjes, tea rooms en dergelijke. De grotere winkelstraten zijn onder andere Coney Street, Daveygate en Parliament Street. Ook kunt u bijvoorbeeld een rondvaart maken, de stad ligt namelijk aan de rivier de Ouse. Als u overigens van plan bent hier langer te blijven, houdt er dan rekening mee dat er relatief in de buurt ook twee prachtige nationale parken gesitueerd zijn. Dit zijn de North York Moors in het noordoosten en de Yorkshire Dales ten noordwesten van de stad. Een auto is dan uiteraard wel zo handig. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en appartementen in York en omgeving.


Op een speciale locatie overnachten in York?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of zelfs vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. twee in het centrum, één pal aan de rand en de andere twee nog steeds op loopafstand van alles attracties:

4 en 5 vijfsterrenhotels in York


De kerstsmarkt van York bezoeken

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van York en uiteraard ook genieten van de historische setting, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerstsfeer proeven in York
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Vakantie vieren in de Yorkshire Dales

→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York Moors
→ Stadjes en dorpen in de Yorkshire DalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers