Wat is er te zien in het Peak District en Derbyshire?

Chatsworth House in Derbyshire Lyme Park in het Peak District Cromford Mill in Derbyshire Hardwick Hall in Derbyshire

Bezienswaardigheden in Derbyshire en het Peak District

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van het Peak District National Park in Engeland en ook de overige delen van het graafschap Derbyshire. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de White Peak, het zuidelijke deel van het nationale park waar u een landschap vindt van groene heuvellandschappen, grotten en ook de nodige mooie dorpjes. In het noorden vindt een wat ruigere streek met rotsen, heidevelden en ook enkele meren (reservoirs). Dat is de Dark Peak, een zeer geschikt wandelgebied al geldt dat uiteraard ook voor andere gebieden in het Peak District.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Dorp in het Peak District, Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen, oude katoenfabrieken die tot het werelderfgoed behoren, een stoomtrein, een openluchtmuseum, een bierbrouwerij en zelfs een grot. De afkorting NT staat voor de National Trust en EH voor English Heritage. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Matlock Bath, Buxton en Manchester dat buiten het nationale park is gesitueerd. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen (vaak met tuin)
Calke Abbey (NT) - Melbourne Hall - Sudbury Hall (NT) - Kedleston Hall (NT) - The Old Manor (NT) - Derwent Valley Mills WHS - Wingfield Manor (EH) - Sutton Scarsdale Hall (EH) - Hardwick Hall (NT) - Hardwick Estate: Stainsby Mill (NT) - Bolsover Castle (EH) - Renishaw Hall - Chatsworth House - Haddon Hall - Old House Museum (Bakewell) - Thornbridge Hall Gardens - Lyme Park (NT)

Enkele andere attracties:
Derby Museum - Pickford's House - Museum of Making (Silk Mill) - Strutt's North Mill (Belper) - Massons Mills - Heights of Abraham - Lead Mining Museum - Lea Garden - Crich Tramway Village - Bakewell Old House Museum - Buxton Museum & Art Gallery - Poole's Cavern - Manchester Cathedral - National Football Museum - People's History Museum - Peak Rail - Thornbridge Brewery - Go Ape Buxton (outdoor avontuur)


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in het Peak District


© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers