Badplaats Scarborough in North Yorkshire - Engeland

Scarborough in North Yorkshire Badplaats Scarborough in Engeland hotels boeken via GBLNorth York Moors National Park in Engeland Robin Hood's Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Filey in North Yorkshire Yorkshire Wolds in Engeland Thornton-le-Dale in North Yorkshire Treinstation van Pickering in North Yorkshire, Engeland Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland

InformatieDe badplaats Scarborough in Yorkshire, Engeland

Scarborough is een badplaats in noordoost Engeland en is de meest populaire toeristische plek aan de kust van het graafschap North Yorkshire al kan het niet veraf gelegen kuststadje Whitby er ook wat van. De badplaats ligt aan de rand van de Yorkshire Heritage Coast, een prachtige kustlijn met kliffen, kustpaden en kustdorpjes, onderdeel van het North York Moors National Park. De badplaats telt tegenwoordig zo'n 60 duizend inwoners en kent een geschiedenis die vele honderden jaren teruggaat want het is naar verluid ooit gesticht door Vikingen die dit deel van het huidige Groot-Brittannië in bezit hadden. De ruïne van het latere middeleeuwse kasteel staat er nog en kan worden bezocht. Het staat bovenop de kaap en biedt prachtig uitzicht.

Scarborough groeide pas uit tot een geliefde badplaats in de 19e eeuw, toen treinen gingen rijden en veel mensen hier naar de kust kondenkomen. Deze van oudsher Victoriaanse badplaats heeft uiteraard een strand en een oud stadsgedeelte rondom de haven dat gesitueerd aan een prachtige baai, geflankeerd door een hoge kaap. In de stad kunt u een museum over de geologie van deze oude kustlijn bezoeken, evenals een kunstmuseum. Het Sea Life Centre ligt iets ten noorden van het strand. Ook dient nog vermeldt te worden dat in deze plaats een stroomtrein arriveert. Die is van de Scarborough Steam Railway en rijdt via York helemaal vanuit Carnforth vlakbij de westkust. U kunt hier ook met een 'gewone' trein komen.


Wandelen in Scarborough

Naast dat u kunt gaan wandelen in de heuvels, bossen en heidevelden van het North York Moors National Park kunt u ook fraaie kustpaden volgen. Die maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een meerdaagse wandelroute onder andere langs de prachtige Yorkshire Heritage Coast. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Filey in het zuidoosten of Ravenscar in het noordwesten lopen.

Meer info: Cleveland WayDirect boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers