Luxe golf hotels in Engeland en Schotland

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Chippenham in Wiltshire, Cotswolds Charlestown in Cornwall Eden Project in Cornwall Trebah Garden in Cornwall Glendurgan Garden in Cornwall St Andrews in Fife, Schotland Crail in Fife, Schotland

Te beginnen

Op de volgende tabbladen ziet u een klein aantal luxe golf resorts in Groot-Brittannië. Dit is uiteraard een greep uit het totaal aantal mogelijkheden. Het zijn allemaal 4 of 5 sterrenhotels met een eigen golfbaan of soms meerdere golfbanen. De eerste twee bevinden zich in een prachtig stukje landelijk Engeland, de daarop volgende twee in de prachtige kustgebieden van Cornwall in het verre zuidwesten. De laatste twee hotels zijn gesitueerd in het oostelijke deel van Schotland. Gleneagles is een zeer bekend golf resort en St Andrews het meest bekende 'golfstadje' ter wereld. Groot-Brittannië heeft zeer veel golfbanen dus u kunt natuurlijk ook in andere hotels, b&b's of vakantiehuizen overnachten en dan op een dag een golfbaan in de streek bezoeken om wat uurtjes te spelen.

Golfbanen in Groot-Brittannië


Rondreis maken langs meerdere locaties?

Cottage in Engeland
GB


The Manor House - Castle Combe (Wiltshire)The Manor House is een exclusief 5 sterren hotel en golf resort in het mooiste dorpje van Engeland. U zit hier namelijk in Castle Combe, een schilderachtig plaatsje in het graafschap Wiltshire. Het dorpje ligt in de landelijke pracht van de Cotswolds, gesitueerd in het binnenland van Zuid Engeland (westelijk). U kunt in de omgeving allerlei prachtige dorpjes bezichtigen maar ook de stad Bath bezoeken, misschien wel 's lands mooiste. Het hotel heeft een golfbaan met 18 holes en uiteraard ook eetgelegenheden. Het michelinrestaurant Bybrook zit hier ook.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad en golfbaan.

Meer info over: The Cotswolds

Bowood Hotel - Derry Hill (Wiltshire)Het Bowood Hotel is een 4 sterren hotel, spa en golf resort vlakbij het kleine stadje Chippenham en behoorlijk in de buurt van het hiervóór genoemde golfhotel. U zit hier namelijk ook weer in Wiltshire maar dan net buiten de Cotswolds. Op een spreekwoordelijke steenworp afstand staat tevens Bowood House, een historisch landgoed en tevens bezoekersattractie. Het pittoreske dorp Lacock ligt op slechts een klein eindje rijden. De golfbaan heeft 18 holes tot haar beschikking.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad en golfbaan.

Meer info over: Wiltshire en Somerset

Carlyon Bay Hotel - Carlyon Bay (Cornwall)Het Carlyon Bay Hotel is een prachtig gesitueerd 4 sterren hotel met een eigen 18 holesgolfbaan. Het staat aan de zuidkust van het graafschap Cornwall in het verre zuidwesten van Engeland. Deze regio staat bekend om haar prachtige kustlandschappen met kliffen, baaien, kleine dorpjes, stadjes en badplaatsjes. U kunt hier dus heerlijk golven vlakbij zee. In de buurt vindt u onder andere het mooie havenplaatsje Charlestown, het stadje St Austell en de beroemde tuinen en planten van het Eden Project. Wandelen over de kustpaden van Cornwall is ook zeker een aanrader.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad, tennisbaan en golfbaan.

Meer info over: Zuidwest Engeland

Budock Vean Hotel - Helford Passage (Cornwall)Het Budock Vean Hotel is fraai gesitueerd en ligt ook in Cornwall maar dan verder zuidwaarts. Het 4 sterren hotel ligt vlakbij de rivier de Helford en ook nog eens vlakbij twee mooie subtroprische tuinen, namelijk de Glendurgan Garden en de Trebah Garden. Het kuststadje Falmouth en ook het prachtige ruige schiereiland Lizard liggen behoorlijk in de buurt. Dit hotel heeft 9 holes die u kunt gaan putten.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad, tennisbaan en golfbaan.

Meer info over: Zuidwest Engeland

Gleneagles Hotel - Gleneagles (Perth & Kinross)Het Gleneagles Hotel staat in de gelijknamige vallei binnen het raadsgebied Perth & Kinross. Dit is een fraai 5 sterren hotel en is bijvoorbeeld een uitstekende plek om te verblijven wanneer u van de beroemde golfbanen gebruik wilt maken. In een kleine omtrek zijn maar liefst 3 golfbanen te vinden, namelijk de PGA Centenary, The King's Course en de Queen's Course. De vallei wordt aan beide kanten omgeven door heuvels en in de buurt treft u ook het kleine stadje Crieff en wat verder de kleine stad Perth.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa, terras, tennisbaan, 2 zwembaden en 3 golfbanen.

Meer info over: Perth & Kinross en Oost Schotland

Fairmount Hotel - St Andrews (Fife)Het Fairmount Hotel heeft 5 sterren en staat in het kuststadje St Andrews binnen het raadsgebied Fife. In de golfwereld is dit stadje een beroemde plek want hier ligt de oudste golfbaan ter wereld en dat is de Old Course. U kunt in deze plaats ook het golfmuseum bezichtigen. Het Fairmount Hotel heeft 2 golfbanen waar u gebruik van kunt maken en dat zijn de Torrance Course en de Kittocks Course. Maar u kunt ook een kamer boeken in het eveneens luxe 5 sterrenhotel Old Course Hotel waar u gebruik kunt maken van de The Duke's Golf Course, een echte kampioenschapsbaan.

Als het gaat om andere leuke locaties in deze regio dan kunt u denken aan de kuststreek genaamd East Neuk waar mooie vissersdorpjes te zien zijn zoals Crail, St Monans, Pittenweem en Anstruther. Fife heeft ook enkele kastelen en landgoederen te bezoeken.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, spa, zwembad en 2 golfbanen.

Meer info over: Fife en Oost Schotland
Nog meer hele mooie accommodaties:

Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Mooie hotels in York en North Yorkshire
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe kasteelhotels in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen

Mooie vakantiehuizen in Engeland voor grote gezinnen of groepen
Mooie vakantiehuizen in Schotland voor grote gezinnen of groepen

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers